Fosforliv: bruksanvisninger, indikasjoner, vurderinger og analoger

Behandling

Leveren er et unikt organ. Det er i stand til å regenerere helt fra de resterende 10% av verdien. Hepatoprotektorer brukes til å beskytte leveren, rense den og skape gunstige forhold for restaurering i gastroenterologi. Det er mange lignende medisiner på markedet - ca 700 handelsnavn. Blant dem er det effektive kombinasjonsproduktet Phosphogliv (opprinnelseslandet er Russland).

Den innenlandske produsenten har skapt et unikt stoff, som ikke har noen strukturelle analoger i verden, som er i stand til å skape en verdig konkurranse mot den mye annonserte betyr Essentiale. Nyheten og entydigheten til Phosphogliv ligger i en helt ny teknologi for fremstilling av tørrgranulert pulverform av soyabønnefosfolipid, som ingen tidligere kunne gjøre. Dette utvidet lagringskapasiteten til legemidlet i kapsler i flere år.

Et positivt resultat når du tar dette stoffet skyldes hovedbestanddelene: glykyrrhizinsyre og fosfolipider. Disse stoffene er integrerte komponenter av celler, som et resultat av hvilke de normaliserer karbohydrat og lipidmetabolisme i dem. Fosforliv er basert på fosfatidylkolin fra soyabønnefrø og natriumglycyrrhizinsyre fra lakrisrot.

Glycyrat (glycyrrhizinsyre) har et bredt spekter av terapeutiske egenskaper og bioaktivitet ved å øke fagocytose, stimulerer produksjonen av interferoner i kroppen. Til dags dato har effektiviteten av forbindelsen blitt bevist i 54 kliniske studier, hvor det ble funnet at glykyrrhizinsyre har uttalt antiinflammatoriske, hepatoprotective, antifibrotiske og antioksidantegenskaper.

Fosfolipider er hovedbyggematerialet av levercellemembraner. Med deres mangel er det ganske vanskelig for kroppen å gjenopprette ødelagte hepatocytter.

Phosphogliv skudd og kapsler foto

"Reparasjon av" skadede leverenceller er ikke den eneste oppgaven med fosfolipider. Kombinasjonen av fosfolipider med glykyrrhizsyre øker effektiviteten til sistnevnte, noe som øker biotilgjengeligheten av medikamentet og dermed den terapeutiske effekten.

De aktive ingrediensene i et farmasøytisk preparat etter oral administrering (oralt) absorberes med suksess fra slimhinnet i mage-tarmkanalen i form av umettede fettsyrer, glykyrrhetinsyre, kolin. Disse bioaktive hydrolyseelementene trenger godt inn i lungene, huden, slimhinnene, leveren og andre organer.

På grunn av sin balansert sammensetning har Phosphogliv følgende terapeutiske egenskaper: membranstabiliserende, antiviral, immunostimulerende, antioxidant, tonisk og hepatoprotektiv.

Fosforliv er tilgjengelig i form av kapsler for oral administrering og frysetørket for intravenøs administrering. Den innkapslede doseringsformen Phosphogliv beskytter hovedkomponentene i legemidlet mot ødeleggelse ved hjelp av magesaft.

struktur

1 kapsel fosfogl inneholder:

- Fosfolipider (i form av 100% stoff) - 65 mg;
- Natriumglycyrrhizinat - 35 mg;
- Ytterligere ingredienser.

Hver flaske lyofilisat til fremstilling av en løsning for intravenøs administrering inneholder 500 mg fosfolipider og 200 mg natriumglycyrrhizinat.

Indikasjoner for bruk Fosforliv

Hva hjelper Phosphogliv? Legemidlet Phosphogliv brukes til å behandle de fleste patologiske sykdommer i leverfunksjon, både smittsom og ikke-smittsom.

Indikasjoner for bruk av stoffet Fosforliv er slike sykdommer som:

  • viral hepatitt A, B, C, D i akutte og kroniske former;
  • steatogepatoz,
  • steatohepatitis,
  • skrumplever i leveren,
  • Leverskader på bakgrunn av kroniske sykdommer i kardiovaskulærsystemet, luftveiene, diabetes, tuberkulose;
  • fett hepatose (fettdegenerasjon av leveren),
  • alkoholskader forårsaket av alkoholisme,
  • medisinske lesjoner av leveren,
  • Leverskade som følge av narkotikabruk;
  • leversvikt i akutte og kroniske former,
  • forgiftning av kroppen,
  • psoriasis.

Lyofilisat og kapsler forbedrer leveransens syntesefunksjon betydelig og reduserer symptomene på leversvikt kvalitativt. I dette tilfellet har stoffet god toleranse og gunstig sikkerhetsprofil.

Instruksjoner for bruk Phosphogliv dosering

Fosfogliv kapsler

I henhold til instruksjonene for Phosphogliv er det anbefalte doseringsregimet hos barn over 12 år og voksne pasienter 2 caps. 3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er fra 3 til 6 måneder.

Injiseringer Phosphogliv - bruk av stoffet i form av injeksjoner:

Phosphogliv form injeksjoner bør tas i form av langsomme intravenøse injeksjoner.

Lyofilisatet oppløses i pyrogenfritt vann til injeksjon og administreres intravenøst ​​svært langsomt to ganger daglig etter 12 timer i 10 dager, hvoretter de bytter til å ta stoffet i kapsler.

Programfunksjoner

Evnen til å kjøre og kontrollere maskineri påvirkes ikke av stoffet.

Når etanol tas i bruk, øker fosfogliv utskillelsen av forfallsprodukter og beskytter leveren.

Alkohol påvirker leveren negativt, intensiverer inflammatoriske og dystrofiske prosesser. Fosforliv, derimot, normaliserer organets funksjon og gjenoppretter cellens integritet. Hvis en person har en syk lever, bør han nekte å drikke alkohol i noen doser. Kosthold er avgjørende for utvinning og overgang til en tilstand av langsiktig remisjon, og det er ikke noe sted for alkoholholdige drikker.

Etanol kan også forverre depressive tilstander og de patologiske forholdene som er forårsaket av det. Alkohol påvirker stoffskiftet i huden, som ikke tillater å bli kvitt psoriasis.

Du kan ikke bruke for å fortynne lyofilisatoppløsningen eller glukoseoppløsningen. Injeksjonsvæske, oppløsning, kan ikke blandes med andre oppløsninger.

Ved bruk av stoffet er kontroll av koagulogrammet nødvendig. Ved begynnelsen og slutten av behandlingen er det tilrådelig å bestemme følgende indikatorer: aktivert partiell tromboplatintid, antitrombin III, blødningstid og koaguleringstid.

Bivirkninger av fosfogliv, kontraindikasjoner

Bivirkninger ved bruk av fosfogi forekommer ganske sjelden:

  • Kløende hud;
  • elveblest;
  • hyperemia;
  • Sårhet, infiltrering og hevelse på injeksjonsstedet.

overdose

Overdosering med fosfogl ble ikke identifisert og beskrevet i offisielle kilder, en gang over hele perioden av bruk av legemidlet.

Kontra:

  • Antiphospholipid syndrom (i kapselform);
  • Graviditet (alle trimestere);
  • Amningstid (amming);
  • Overfølsomhet overfor stoffet.

Forsiktighet bør gis til pasienter med portal hypertensjon. Med en økning i blodtrykket, bør behandlingen avbrytes med stoffet Phosphogliv og kontakte en spesialist for en mulig erstatning av legemidlet på et verktøy med tilsvarende effekt.

For barn under 12 år er fosfogliv kontraindisert.

Analog Phosphogliv, liste over stoffer

Til nå er det et stort antall analoger av fosfogliv, som tilhører gruppen av hepatoprotektorer (liste):

  1. antral,
  2. Arginin-Darnitsa,
  3. Glutargin Alcoklin,
  4. Glutargin,
  5. Phosphogliv Forte,
  6. Essliver Forte,
  7. Essentiale N,
  8. Fosfontsiale,
  9. Bitsiklol,
  10. Livolakt,
  11. Esau,
  12. Hepel H,
  13. tykveol,
  14. Livodeksa,
  15. Eslidin,
  16. Gepafor,
  17. Gepatane,
  18. Gepagard,
  19. Rezalyut,

Viktig - bruksanvisninger Fosforliv, pris og omtaler for analoger gjelder ikke og kan ikke brukes som veiledning for bruk av narkotika med lignende sammensetning eller virkning. Alle terapeutiske avtaler bør gjøres av en lege. Når du erstatter Phosphogliv med en analog, er det viktig å få ekspertråd, det kan hende du må endre behandlingsforløp, doser, osv. Ikke selvmedikere!

Ifølge doktorer bidrar Phosphogliv til å gjenopprette leveren og forbedrer helsen, men det kan provosere en økning i blodtrykket. I tillegg er kostnaden av stoffet relativt lav sammenlignet med lignende importerte stoffer.

Phosphogliv

Beskrivelse fra og med 11. september 2016

  • Latinsk navn: Phosphogliv
  • ATC-kode: A05BA
  • Aktiv ingrediens: Glycyrrhizic acid + Phospholipids (Glycyrrhizic acid + Phospholipides)
  • Produsent: SRI BMH RAMS dem. V.N.Orekhovich (Russland)

struktur

Hver kapsel inneholder 65 mg fosfolipider og 35 mg natriumglycyrrhizinat som aktive ingredienser.

  • mikrokrystallinsk cellulose;
  • kalsiumkarbonat;
  • kalsiumstearat;
  • talkum;
  • kolloidalt vannfritt silika.

Sammensetningen av skallet på kapselen:

  • titandioksid;
  • svart jernoksid;
  • fargestoffet E 110;
  • gelatin.

Hver flaske lyofilisat til fremstilling av en løsning for intravenøs administrering inneholder 500 mg fosfolipider og 200 mg natriumglycyrrhizinat.

Utgivelsesskjema

Legemidlet kommer i to former:

  • Kapsler. Kroppen på kapslen er oransje og lokket er svart. Innsiden er et lyspulver med en svakt gul fargetone. Det er en liten merkelig lukt. Kapsler er plassert i 10 stykker i blister. Blister lagd i 5 kartonger.
  • Liofizilatdlya på / i introduksjonen. Ser ut som en hvit eller lysegul masse. Den er plassert i flasker på 2,5 g. Flasker med 5 eller 10 stykker legges ut i pappkasser.

Farmakologisk virkning

Refererer til hepatoprotektorer. Brukes til å behandle lever og hud sykdommer.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

farmakodynamikk

Aktive stoffer, spesielt fosfolipider, gjenoppretter strukturen og funksjonen av leverceller. De virker på cellevegg og andre strukturelle elementer av hepatocytter, korrekt protein og lipidmetabolisme i disse cellene.

I tillegg hemmer glykyrrhizinsyre reproduksjon av virus, stimulerer produksjonen av interferoner. Det har også antioksidant og membran stabiliserende aktivitet. Denne effekten strekker seg ikke bare til leveren celler, så stoffet er effektivt for å forbedre tilstanden til huden.

farmakokinetikk

Ved inntak i form av kapsler, absorberes stoffet godt gjennom fordøyelseskanalens vegger i tarmen. Maksimal konsentrasjon i blodet nås etter 6-24 timer. Ekskresjon skjer med galle og urin.

Med på / i innføringen av legemidlet går den systemiske sirkulasjonen straks, oppnås maksimal konsentrasjon tidligere. Virkningsmekanismen på kroppen og utskillelsen er den samme som ved inntak av medisinen.

Indikasjoner for bruk

Fra hvilke fosfogliv-tabletter (INN-kam-stoff) hjelper det vanligvis godt:

  • hepatitt forårsaket av infeksjon med virus (brukes til både akutte og kroniske former);
  • hepatose i leveren (fettdegenerasjon);
  • Leverskader forårsaket av inntak av giftstoffer, alkohol, visse medisiner;
  • levercirrhose;
  • ulike rusmidler;
  • hudsykdommer (psoriasisutslett, eksem, neurodermatitt).

Kontra

Det er kontraindisert å bruke Phosphogliv i slike tilfeller:

  • overdreven følsomhet overfor stoffene i legemidlet;
  • noen form for graviditet;
  • amming periode;
  • antiphospholipid syndrom;
  • alder under 12 år.

Forsiktighet bør utvises når man forskriver stoffet til personer med en tendens til å øke blodtrykket.

Bivirkninger

Bivirkninger av fosfogliv forekommer sjelden.

Mulige uønskede effekter:

  • hudutslett;
  • Overfølsomhetsreaksjoner av slimhinnene, manifestert i form av hoste, konjunktivitt, liten neseopphopning;
  • fordøyelsesproblemer, kløe, kvalme, oppblåsthet;
  • hevelse i perifere deler av kroppen;
  • forbigående økning i blodtrykk.

Instruksjoner for bruk Fosforliv (metode og dosering)

Injiserbare legemidler Phosphogliv, bruksanvisninger

Ampuller er foreskrevet for personer over 12 år.

Injeksjonen må fremstilles ved å blande innholdet i hetteglasset med 10 ml vann og blande grundig. Fosforliv injiseres intravenøst ​​i en dose på 10 ml. I / i innføringen av adferd morgen og kveld.

Injeksjonen varer ikke lenge. I de fleste tilfeller er overgangen til en innkapslet form av stoffet.

Instruksjoner for bruk kapsler

Legemidlet i kapsler foreskrevet etter å ha nådd 12 år.

Legemidlet er full 1 eller 2 kapsler 3-4 ganger om dagen. Resepsjonen utføres med måltider. Etter å ha drukket medisinen, må du drikke den med vann.

Behandlingsforløpet varer opptil seks måneder. Gjennomsnittlig varighet er 3 måneder.

overdose

Det er ingen rapporterte tilfeller av overdose.

Sammensetningen inkluderer glycyrrhizinsyre. Når det tas i store mengder, kan det få en pseudokortikosteroid effekt. Dette øker innholdet av glukokortikoider og mineralokorticider i blodet. På grunn av dette kan natrium ligge i kroppen og redusere mengden kalium. Klinisk vil slike prosesser manifesteres som økt blodtrykk, væskeretensjon og hevelse av perifere deler av kroppen.

interaksjon

Glycyrrhizinsyre virker sammen med kortikosteroidhormoner. Hun er deres synergist, det vil si, forbedrer handlingen og øker varigheten.

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Oppbevares i samsvar med kravene til lagring av legemidler som tilhører listen B.

Lagring bør være godt beskyttet mot lys.

Den nødvendige temperaturen er opp til 20 ° C.

Holdbarhet

Kapsler kan lagres i 3 år, ampuller - 2 år.

Spesielle instruksjoner

Forsiktighet må utvises ved behandling av pasienter med diagnose av portal eller arteriell hypertensjon. Hvis du, som følge av at du tar Phosphogliv, stiger trykket, bør du stoppe behandlingen og konsultere legen din.

En løsning utarbeidet på basis av et lyofilisat er strengt forbudt å blandes med andre løsninger for IV-injeksjon, inkludert isotonisk og glukoseoppløsning.

For barn

Tillatelse til bruk bare ved behandling av personer over 12 år.

Med alkohol

Fosforliv og alkohol har motsatte effekter på leverceller. Alkohol vil redusere regenereringen av hepatocytter, og i store doser vil ødelegge alle resultatene av behandlingen.

Men det er ingen interaksjon mellom alkoholholdige drikker og aktive ingredienser, så en enkelt dose av en ubetydelig dose alkohol bør ikke påvirke trivselet ditt.

Under graviditet og amming

Analoger av fosfogliv

Alternativer og prisanaloger av Phosphogliv:

  • Antral tabletter - fra 240 rubler, ca 70 UAH;
  • infusjonsvæske, løsning Arginine-Darnitsa - ca 40 UAH;
  • pulver eller tabletter Glutargin Alcoklin - fra 125 rubler, fra 35 UAH;
  • tabletter eller oppløsning til infusjoner Glutargin - fra 235 rubler, ca 60 UAH;
  • Kapsler Phosphogliv Forte - fra 800 rubler, fra 700 UAH.

Phosphogliv eller Phosphogliv Forte - som er bedre?

Ofte kan du møte spørsmålet: Hva er forskjellen mellom Phosphogliv og Phosphoglv Forte? Faktisk er stoffets sammensetning identisk. Hvis du ser på ingrediensene, er forskjellen bare i doseringen av disse stoffene.

Det er umulig å si hvilken av disse legemidlene som er bedre, siden doseringen bør justeres med tanke på vekt, alder, diagnose. Kjøp nøyaktig stoffet som ble foreskrevet av legen din.

Fosforliv Anmeldelser

Phosphoglive vurderinger på forum

I de fleste tilfeller skriver forumbrukerne om stoffet som et effektivt middel til å håndtere leverproblemer. Det bidrar til å takle de ubehagelige symptomene på leverproblemer, med hensyn til trivsel og testresultater. Dette ble også observert av pasienter med alvorlige sykdommer, for eksempel med hepatitt C, hjelper fosfod også. Også, viser at Phosphogliv forbedrer hudtilstanden. I tillegg er stoffet relativt billig.

En liten mengde negativ tilbakemelding skyldes det faktum at ikke i alle tilfeller av medisinering oppnås for å oppnå ønsket effekt.

Legeromtaler

I utgangspunktet er anmeldelser på Phosphogliv gode. Det brukes aktivt til å behandle leverlesjoner av ulike etiologier. Det bemerkes at dette legemidlet også er effektivt i hepatitt C.

I tillegg til behandling av leversykdommer, kan stoffet positivt påvirke tilstanden til pasienter med visse hudsykdommer. For eksempel er det foreskrevet for psoriasis.

Pris Fosfogliva hvor du kan kjøpe

I russiske apotek er prisen på Phosphogliv-tabletter (kapsler) ca. 500 rubler. Pris Phosphogliv i ampuller - 1500 rubler. I Ukraina kan dette legemidlet kjøpes til så lite som 215 hryvnas per kapsel og 1500 hryvnas per lyofilisat.

Hepatittforum

Kunnskapsdeling, kommunikasjon og støtte til personer med hepatitt

Phosphogliv, anmeldelser

Re: Fosforliv.

Melding Serega "24 jan 2013 18:56

Re: Fosforliv.

Melding til Nadinka »25 jan 2013 16:55

Re: Fosforliv.

Melding fra Aksena "10 feb 2013 03:11

Re: Fosforliv.

Meldingen rodi »10 Feb 2013 04:30

Re: Fosforliv.

Meldingen er en lynx "10 feb 2013 06:25

Re: Fosforliv.

Melding wertebre »10 feb 2013 08:04

Re: Fosforliv.

Melding Serega "10 feb 2013 08:07

Re: Fosforliv.

Meldingen rodi »10 Feb 2013 08:42

Fosforliv - bivirkninger og kontraindikasjoner

Som enhver annen medisin har Phosphogliv bivirkninger og kontraindikasjoner som er oppført i bruksanvisningen for legemidlet.

Farmakologisk aktivitet av fosfogliv

Phosphogliv inneholder to aktive ingredienser - glykyrrhizinsyre og fosfolipider. Det er deres handling og på grunn av den terapeutiske effekten av stoffet.

  • Glycyrrhizinsyre er nødvendig for å eliminere betennelse i leveren. Nærværet av denne komponenten i sammensetningen øker effektiviteten av medikamentet og tillater bruk av det til og med hos pasienter med aktiv hepatitt. Glycyrrhizinsyre bidrar til å stoppe spredning av den patologiske prosessen til sunne deler av leveren og redusere sykdomsprogresjonen.
  • Fosfolipider hjelper skadede leverceller til å gjenopprette, og reduserer også sannsynligheten for å erstatte arrvev. I tillegg kan fosfolipider positivt påvirke metabolismen av proteiner og fett, og forbedre kroppens generelle tilstand.

Indikasjoner for bruk av stoffet Phosphogliv

Phosphogliv brukes til å behandle fett hepatose, en leversykdom der normalt levervev erstattes av fett. Denne sykdommen er noen ganger referert til som lever fedme. Det er også ofte brukt til leverbetennelse forårsaket av forbruk av alkohol, virus, ved bruk av narkotika eller andre toksiske stoffer.

I tillegg er Phomathogliv ofte anbefalt av dermatologer, siden forskning viser at dette stoffet er svært effektivt i behandling av psoriasis, atopisk dermatitt og eksem.

Fosfogliv kan brukes i ulike stadier av leverskader - fra begynnelse til ekstrem (cirrhosis), så vel som for forebygging av leversykdommer.

Kontraindikasjoner til bruk av stoffet Fosfol

Kontraindikasjoner for stoffet Phosphogliv nesten ingen. Det anbefales ikke til barn under 12 år, da sikkerheten ikke er studert hos disse pasientene. Av samme grunner er Phosphogliv ikke brukt hos gravide og ammende kvinner. For alle andre pasienter, hvis de ikke har individuell intoleranse mot stoffets komponenter, kan Phosphogliv anbefales uten frykt.

Bivirkninger av stoffet Phosphogliv

I bruksanvisningen for stoffet Phosphogliv oppført bare to store bivirkninger.

1) Muligheten for hudutslett. Denne bivirkningen av Phosphogliv er forbundet med kroppens individuelle reaksjon og er typisk hovedsakelig for personer utsatt for allergi.

2) Sjelden en slik bivirkning av fosfogliv som en økning i blodtrykk. Denne sjeldne uønskede reaksjonen skjer bare ved feilaktig bruk av stoffet og et signifikant overskudd av den anbefalte daglige dosen.

Spesielle instruksjoner

Hvis det oppstår slike bivirkninger som ødem eller økt blodtrykk under bruk av store doser av fosfiv, er det nødvendig å umiddelbart redusere doseringen av legemidlet til den anbefalte en for å normalisere natriummetabolisme i kroppen. I tillegg, for å eliminere disse bivirkningene, kan legen foreskrive diuretisk spironolakton i doser opptil 100 mg / dag.

Dosering og administrasjon

Fosforliv er tilgjengelig i kapsler for oral administrering, så vel som i form av et lyofilisat til injeksjon. Oftest hjemme brukes kapsler Phosphogliv. Voksne og barn over 12 tar 2 kapsler med måltider tre ganger om dagen.

Kompatibilitet Phosphogliv med andre legemidler

Phosphogliv er kompatibel med alle legemidler, så det kan inkluderes i den komplekse behandlingen av ulike sykdommer, uten frykt for ytterligere bivirkninger.

overdose

Tilfeller av overdosering av stoffet Phosphogliv ikke merket, da det er en svært sikker medisin som ikke har toksisk effekt.

Anmeldelser av stoffet Phosphogliv

Anmeldelser av stoffet Phosphogliv, som regel, er gode både blant leger og pasienter. Mange noterer sin milde effekt og en positiv effekt på leverenes tilstand. Hos pasienter som tok Phosphogliv, lever helseindikatorer som AST, ALT og alkalisk fosfatase tilbake til normal ganske raskt.

Legeromtaler

RV Ignatiev, terapeut "Jeg foreskriver Phosphogliv ganske ofte. Best av alt, etter min mening, viser det seg hos pasienter med fett hepatose. Generelt er den fete degenerasjonen av leveren et alvorlig problem av vår tid, og jeg har mange slike pasienter. Det er selvfølgelig forbundet med vår livsstil og spisevaner. Men det er nettopp disse faktorene som er så vanskelige å forandre. De fleste er fornøyd med sitt liv, men leveren lider! Vi må gi dem Phosphogliv for å hjelpe kroppen til å takle økt stress. "

Volodina MA, Dermatologist "Mange hudsykdommer er ikke egentlig hudsykdommer per se, men bare en manifestasjon av kroppens systemiske lidelse. For eksempel har det lenge blitt bevist at psoriasis, eksem og nevrodermatitt er direkte relatert til helsen til nervesystemet, tarmen og leveren. Derfor trenger pasienter med slike diagnoser selvfølgelig komplisert behandling. Ja, jeg ofte, i tillegg til dermatologiske salver, foreskriver dem beroligende dråper, probiotika for tarmene og fosfatliv for å gjenopprette leverens helse. Og som regel ser jeg en godvarende effekt. "

Pasientanmeldelser

Anna, 44, Murmansk - "Jeg tok Phosphogliv 3 måneder etter at jeg hadde en fedme på ultralydet. I går i kontrollstudien så doktoren en betydelig forbedring. Jeg er bare glad! "

Sergey, 56, Jaroslavl - "Jeg ble plutselig diagnostisert med leverfibrose. Huden min begynte å klø, jeg dro til en hudlege, og hun sendte meg til prøver. Det var der at leveren min var syk, og huden min klør på grunn av dette. De sendte meg til observasjonen til gastroenterologen. Han utpekte meg Phosphogliv. Jeg drakk det i flere måneder og mye. Men det var verdt det. Nå er leveren nesten frisk. Legen sier at hvis jeg ikke var kommet til tid, kunne jeg ha dødd av skrumplever. "

Konklusjoner.

De gunstige effektene av terapi oppveier de mulige bivirkningene av Phosphogliv. Dette stoffet, på grunn av sin gode sikkerhetsprofil og høy effekt, kan anbefales for ulike leversykdommer.

Phosphogliv

Skjema for utgivelse

Fosfoglive instruksjon

Phosphogliv er en hjemmegruppe som er en kombinasjon av fosfolipider (fosfatidylkolin) og glykyrrhizinsyre. I tillegg, faktisk, hepatoprotektiv, har legemidlet en membranstabiliserende og antiviral effekt. Brukes i behandlingen av viral hepatitt, hepaptose og annen leverskade, samt i hudsykdommer (psoriasis, eksem, etc.).

Kronisk viral hepatitt er et presserende problem, både på russisk og global skala. Vaksinering gjør det mulig å forhindre akutt hepatitt, men dessverre er det ikke så effektivt i kampen mot kroniske former av denne sykdommen. Den klassiske medisinterapien av kronisk hepatitt er en ganske komplisert og dyr øvelse som motiverer farmakologer til å skape nye, mer effektive stoffer. Et av disse lovende stoffene er fosfoglive-legemidlet, som ifølge sine skapere ikke har noen analoger i det globale farmasøytiske markedet, og er i mange sammenhenger en absolutt pioner. Så dette er den eneste hepatoprotektoren med både etiotrope og patogenetiske effekter. Uniktheten av fosfoglive er også i forening under "taket" av en enkelt doseringsform av den hepatoprotektive og antivirale effekten. En av komponentene i dette stoffet - fosfatidylkolin - er utstyrt med evnen til strukturelt å gjenopprette leverceller, som virker som et "membranforseglingsmiddel", som lapper hull i biologiske membraner. Denne farmakologisk aktive "ingrediens" av fosfogliv er dens viktigste aktive prinsipp, normaliserer metabolisme av proteiner og lipider og forhindrer leverenceller i å miste enzymer, gjenoppretter detoksiseringsfunksjonen til dette organet. Fosfatidylkolin undertrykker overdreven dannelse av bindevev, noe som resulterer i redusert risiko for utvikling av leverfibrose og cirrose, samt forbedring av pasientens prognose og livskvalitet.

En annen komponent av legemidlet er glykyrrhizinsyre - et stoff med antiviral aktivitet som hemmer reproduksjon av virus i kroppen på grunn av aktiveringen av syntesen av interferoner, stimuleringen av dannelsen av fagocytter og aktiviteten til naturlige morderceller. Å være en antioksidant og utviser membranstabiliserende effekt, forsterker glykyrrhizinsyre den hepatoprotektive effekten av fosfolipider, har antiallergiske og antiinflammatoriske effekter. Nyheten av fosfogliv er også i uvitende analoger av teknologien for å skape en tørrpulverform av granulerte sojabønnefosfolipider. Dette gjorde det mulig å øke holdbarheten til den innkapslede doseringsformen. Den opprinnelige teknologien for å oppnå et lyofilisat for intravenøs administrering har gjort det mulig å opprette et stabilt fosfolipidnanosystem bestående av emulgerte miceller og liposomer og ikke inneholdende giftige vaskemidler (overflateaktive midler). Kompliserte miceller kan holdes aktive i flere år, noe som har stor klinisk betydning, siden pasienten mottar i dette tilfelle et aktivt stoff, og ikke produktet av metabolske prosesser av farmakologisk aktive stoffer.

Phosphogliv gjennomgikk en serie tester i ledende russiske klinikker. Effekten ble evaluert i henhold til mange kriterier, inkludert forbedring av pasientens generelle tilstand, eliminering av symptomer på rus, forsvunnelse av gul hudfarge, tilstedeværelse / fravær av galle i avføringen, reduksjon i bilirubinkonsentrasjon og leverenzymaktivitet. Som et resultat viste alle pasienter som fikk fosfoglive en positiv trend. Dermed ble det påvist at dette stoffet er svært effektivt i behandlingen av leversykdommer. Det forbedrer den syntetiske funksjonen til dette organet betydelig og reduserer manifestasjonene av leversvikt. I dette tilfellet har stoffet god toleranse og gunstig sikkerhetsprofil.

Fosfoglive bivirkninger

Den menneskelige leveren er et lidende organ, som påvirkes negativt av ulike skadelige faktorer. Å være et filter i menneskekroppen, lever leveren kontinuerlig gjennom seg selv mange skadelige stoffer som kommer fra dårlig mat. Langsiktig bruk av en rekke stoffer bidrar heller ikke til dette viktige organet. Og en dag kan leveren ikke stå fast: dens struktur er forstyrret, inflammatoriske prosesser utvikles, celler er skadet. Det er ingen nerveender i leveren, så det er ofte mulig å gjenkjenne den eksisterende sykdommen bare i de senere stadiene av utviklingen.

For å gjenopprette leverfunksjonen og dens normale ytelse, er spesielle hepatoprotektive midler ment, hvorav en er Phosphogliv. Instruksjoner for bruk karakteriserer dette legemidlet som en hepatoprotektor av planteopprinnelse, som har antiinflammatoriske og antivirale egenskaper. Legemidlet gjenoppretter stoffskiftet i leveren celler, beskytter dem mot skadelige effekter av giftstoffer, forhindrer veksten av bindevev i dette organet. Vegetabilske råvarer til fremstilling av medisiner er soyabønnefrø, slik at legemidlet kan brukes i lang tid, mens bivirkningene er nesten fraværende.

Handlingsmekanisme

Legemidlet Phosphogliv består av to aktive komponenter - fosfolipider og glykyrrhizinsyre. Fosfolipider er en integrert del av hepatocytter (leverceller) og noen intracellulære strukturer. Brudd på fosfolipidmetabolismen fører til utvikling av patologiske prosesser. Blant fosfolipidene som utgjør stoffet, er det biologisk aktive stoffet fosfatidylkolin mest effektivt. Denne komponenten stabiliserer tilstanden av hepatocytter, slik at du kan opprettholde leverfunksjonen - renser kroppen fra skadelige stoffer. I tillegg forhindrer fosfatidylkolin utviklingen av levercirrhose, og forhindrer veksten av bindevev.

I sin tur aktiverer salter av glykyrrhizsyre (glykyrat) produksjonen av interferon i hepatocytter, noe som gjør det mulig for immunceller å oppløse og absorbere smittsomme patogener. Glycyrrhizsyre undertrykker også toksiske effekter av frie radikaler, som dannes i hepatocytter under redoksreaksjoner. Som et resultat øker binyrene produksjonen av glukokortikosteroidhormoner, på grunn av hvilken den antiallergiske og antiinflammatoriske effekten av glykyrat oppnås. Forresten, denne egenskapen av glycyrrhizic acid har stor verdi i behandlingen av ikke-smittsomme sykdommer i leveren.

Indikasjoner for bruk

Legemidlet Phosphogliv brukes til å behandle de fleste patologiske sykdommer i leverfunksjon, både smittsom og ikke-smittsom. Denne hepatoprotektoren er foreskrevet for akutte og kroniske former for hepatitt, fettlever, for sykdommer av allergisk og giftig opprinnelse. Legemidlet viste seg fra den beste siden i behandlingen av levercirrhose, mens pasientene forblir stabile i lang tid. Legemidlet bidrar effektivt til beruselse av kroppen med rusmidler, rusmidler, alkohol. Endelig er Phosphogliv i stand til å undertrykke inflammatoriske hudprosesser, derfor anbefales det for psoriasis, eksem, nevrodermatitt og andre hudsykdommer.

Doseringsregime

Fosforliv frigjort i form av kapsler for oral administrering og løsning for intravenøs administrering. Voksne og barn over 12 år tar stoffet tre ganger daglig, 1 til 2 kapsler. Ved intravenøs injeksjon injiseres legemidlet langsomt, to ganger om dagen, 10 milliliter i 10 dager.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Fosforliv har minst kontraindikasjoner. Det er nødvendig å forlate dette virkemidlet for personer som har overfølsomhet overfor komponentene, samt barn under 12 år. Kliniske forsøk hos gravide og kvinner som ammer, er ikke utført. Derfor er denne kategorien av borgere ikke anbefalt å bruke dette legemidlet. Av de bivirkningene som kan forårsake fosfogliv, anviser bruksanvisningen kun sjeldne tilfeller av allergiske reaksjoner.

Gitt at i vårt samfunn er det fortsatt en tendens til å nyte karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer, ulike hurtigmatvarer, er Phosphogliv et pålitelig hepatoprotektivt middel som gjenoppretter leveransen. Helse til deg, ta vare på leveren!

Generelle egenskaper

"Phosphogliv" er en medisinsk naturlig narkotika-hepatoprotector. Dens aktive ingredienser er vegetabilske, og dette er en utvilsomt fordel ved denne medisinen. "Phosphogliv", hvis pris er tilgjengelig for alle - innenlands produkt, utviklet som en analog av den berømte importerte og dyre - Essentiale.

Legemidlet har en immunostimulerende, antioksidant, anti-inflammatorisk og jevn antiviral effekt. Kombinasjonen av disse faktorene gjenspeiles i den økte hepatoprotective effekten. Kanskje vet du ikke nøyaktig hva "Phosphogliv" er fra? Tablettene av legemidlet, på grunn av komponentene i dem, gjenoppretter de beskadigede strukturer av membranene i leveren celler, noe som gjør det sunt og fullt igjen.

Handlingsmekanisme

Den terapeutiske effekten av "Phospholiv" skyldes egenskapene til dets bestanddeler fosfolipider, samt glykyrrhizinsyre. Fosfolipider kan direkte påvirke tilstanden til cellemembraner, siden de er deres integrerte komponenter. De normaliserer samtidig karbohydrat og lipidutvekslinger og har samtidig en sterk hepatisk beskyttende effekt. Når det er brudd i leveren, begynner fosfolipidene "Phosphogliv" på grunn av sin kjemiske struktur, identisk med den naturlige, å integrere aktivt i cellemembranen - det er en substitusjonseffekt.

Det er gjennom restaurering av membranstrukturer at forbedring og aktivering av leveren i cirrose, fettdegenerasjon og kronisk hepatitt forekommer. Godkjennelse av "Phosphogliv" bidrar til å redusere aktiviteten til eksisterende inflammatoriske prosesser, forhindrer atrofi av de cellulære strukturer i leveren, normaliserer aktiviteten til AST og AlAT. Her er en liste over handlinger som stoffet "Phosphogliv" har:

  • aktiverer membran enzymer;
  • forbedrer lipoproteinsyntese;
  • normaliserer tilstanden til cellemembraner;
  • fører til en normal utveksling av proteiner;
  • fremmer behandling av kolesterol i forbindelser som deretter lett utskilles av kroppen;
  • øker mengden glykogen i leveren;
  • hjelper leveren til å nøytralisere giftige stoffer;
  • reduserer hepatose (fettleverdystrofi);
  • normaliserer sammensetningen av galle;
  • reduserer utviklingshastigheten av skrumplever og fibrose.

Drug "Phosphogliv": anmeldelser

Å besøke ulike helsefora på Internett, hvor pasienter som har problemer med leveren, deler sin behandlingserfaring, kan du se mange kommentarer og uttalelser om stoffet "Phosphogliv". Og selvfølgelig er det ingen konsensus. Det er folk som tok denne medisinen, og det hjalp dem ikke, som de rapporterer. Men som en regel, for en slik negativ melding stod for flere positive vurderinger. Mange mennesker tar "Phosphogliv" i lang tid, og dette hjelper dem med å opprettholde leverens funksjon på et godt nivå og normal helse, selv med svært alvorlige diagnoser.

Tvister om muligheten for bruk av visse hepatoprotektorer i ulike sykdommer har blitt utført i lang tid. Essensen av slike diskusjoner ligger i det faktum at mange anser hepatoprotektorer å være mer profylaktiske enn terapeutiske. Mange helt friske mennesker bruker regelmessig medisiner som Essentiale, Karsil eller Phosphogliv. Vurderinger forteller oss hvordan, takket være slike tiltak, den generelle helsetilstanden, tilstanden til huden, etc., forbedrer. ekstra fordeler. I alle fall, hvis det er alvorlige helseproblemer, er det urimelig, bare avhengig av meninger fra folk som leser på fora for å foreskrive en medisinbehandling for seg selv. Dette bør håndtere en lege.

Narkotikafrigivelsesform "Phospholgiv" og dens sammensetning

I dag er dette farmasøytiske produktet tilgjengelig i kapsler og i lyofilisat (for videre fremstilling av legemidler til injeksjoner). Kapsler har i sin tur to alternativer: "Phosphogliv" og "Phosphogliv Forte." Deres sammensetning kan betraktes som identisk, forskjellene er bare i doseringen av innkommende aktive stoffer.

Kapsler "Phosphogliv" har et belegg av hardt gelatineskall, hvorav en komponent er oransje, den andre er svart. Inne inneholder et pulverformet granulært innhold av hvitgul farge, med en bestemt lukt. Pakker "Phosphogliv" er tilgjengelige i 20, 50, 30, 200, 100 eller 300 kapsler. Det harde gelatineskallet av kapslene "Phosphogliv Forte" er farget brunt. Innvendig - den oljeaktige substansen er oransjebrun eller lysegul i farge med en bestemt lys duft.

Lyofilisat til fremstilling av oppløsninger er en homogen pulverformig masse, malt i lysegul eller hvit. Tilgjengelig i glassflasker med 2,5 g pulver; i pakninger med fem eller ti flasker.

Indikasjoner for bruk

Både Phosphogliv og dens nærmeste motpart, Phofogliv Forte, kan brukes til å behandle de samme sykdommene og tilstandene. Derfor er indikasjonene på bruk av begge legemidler nesten det samme, det er:

  • kronisk og akutt viral hepatitt;
  • steatose;
  • leverskade giftig, medisinsk eller alkoholisk opprinnelse;
  • levercirrhose;
  • medisinering etter cholecystektomi;
  • rus;
  • eksem;
  • atopisk dermatitt;
  • psoriasis.

Instruksjoner for bruk

Behandling "Phosphogliv" er ikke noe komplisert. Det er nødvendig å ta kapsler (1-2 stk.). Direkte under måltider tre eller fire ganger om dagen. Om nødvendig kan den daglige dosen økes til 12 kapsler per dag (men ikke mer). Varigheten av slik behandling er en måned (hudsykdommer); 2-4 uker (akutt leversykdom); 6-12 måneder (kronisk leversykdom). Mer nøyaktige anbefalinger kan gi legen.

Når det gjelder medisinen "Phosphogliv Forte", bør den også tas med måltider 1-2 kapsler om dagen, tre ganger om dagen. Pasienter fra 12 til 18 år anbefales å ta en kapsel tre ganger daglig. Maksimal daglig dose er ikke mer enn 9 kapsler per dag.

Mer komplekse instruksjoner for bruk av stoffet "Phospholgiv" i ampuller. For det første er det nødvendig å oppløse lyofilisatet i spesielt sterilt vann til injeksjon. Oppmerksomhet: glukose eller saltvann bør ikke brukes som løsemiddel. Videre er det uakseptabelt å forberede en slik løsning på forhånd og oppbevare den i kjøleskapet. Ferskt tilberedt væske til injeksjon injiseres intravenøst ​​i 10 ml to ganger daglig (om morgenen og om kvelden). Mellom de to injeksjonene må du overholde tidsintervallet på 12 timer. Behandlingsvarigheten er 10 dager.

For hele tiden av bruk av stoffet "Phosphogliv" har aldri blitt identifisert overdose. Negative interaksjoner med andre legemidler har også aldri blitt observert. Dette betyr at stoffet er ganske akseptabelt å kombinere med andre midler.

Bivirkninger av medisinering

Og hvilke bivirkninger kan oppstå når du tar stoffet "Phosphogliv"? Medisinkapsler, selv med langvarig bruk, gir vanligvis ikke noen bivirkninger og tolereres godt av de fleste; bivirkninger forekommer sjeldent. Noen ganger kan enkelte pasienter oppleve hudutslett (en allergisk reaksjon på legemidlet), noe som indikerer individuell intoleranse mot komponentene i legemidlet. "Phosphogliv Forte" kan forårsake en forsinkelse i kroppsvæsken, og som et resultat av dette - utseende av ødem og økt trykk. Ved bruk av konvensjonell "Phosphogliv" er denne bivirkningen ikke observert.

Kontra

Legemidlet er ikke anbefalt å ta gravide og barn under tolv år. Under amming kapsler "Phosphogliv" bør også ikke konsumeres. En annen kontraindikasjon er overfølsomhet overfor komponentene i verktøyet, individuell intoleranse. En relativ kontraindikasjon er tilstedeværelsen av portalhypertensjon hos pasienten.

Meninger av leger

Smittsomme sykdommer leger og hepatologer vurderer generelt den terapeutiske effekten av stoffet "Phosphogliv" positivt. Litteratur vurderinger er basert på praksis, så det er ingen grunn til ikke å stole på dem. Ved behandling av hepatose, alkoholisk leverskade, samt giftige eller legemiddel-fremkalte lesjoner, har legemidlet etablert seg som en effektiv hepatoprotektor. Indikatorer for biokjemiske analyser etter medisineringstiden går tilbake til normal, forbedrer den generelle tilstanden til pasientene.

De vil gjerne anbefale sine pasienter "Phosphogliv" og dermatologer i behandling av akne, nevrodermatitt, psoriasis. Negative medisinske vurderinger er kun rettet mot bestemte behandlingsregimer. Det skjer så at legen kan vurdere utnevnelsen av "Phosphogliva" upraktisk for enkelte tilfeller og velge et annet stoff.

Noen ganger er pasienter interessert i leger, hvilken medisin er bedre - Essentiale eller Phosphogliv. Tross alt er begge legemidlene gode hepatoprotektorer, dommer etter vurderinger. Legene vet at det er en signifikant forskjell mellom disse lignende virkemiddelene. Og det ligger i følgende: Hvis Essentiale bare inneholder fosfolipider, inneholder Phosphogliv også glykyrrhizinsyre. Ved sin kjemiske struktur er denne komponenten en steroid saponin, dvs. lignende i strukturen til de humane hormonene i binyrene. Av denne grunn kan du ikke bruke "Phosphogliv" i store mengder. Hvis det blir nødvendig for pasienten å ta fosfolipider i høye doser, foreskriver legene ikke "Phosphogliv", men "Esyncyale".

"Fosforliv": analoger

"Phosphogliv" og "Phosphogliv Forte" hepatoprotektorer har mange analoger, inkludert følgende stoffer:

  • "Hepa-Merz."
  • "Gepafor".
  • "Hepatosan".
  • "Glutargin".
  • "Deepa".
  • "Geptrong".
  • "Kaliumorotat".
  • "Laennek".
  • "Maksar."
  • "Karsil".
  • "Peponen".
  • "Carsil Forte".
  • "Rosilimarin".
  • "Cryomelt MN".
  • "Liv 52".
  • "Metrop GP".
  • "Legalon".
  • "Metionin".
  • "Progepart".
  • "Silibor".
  • "Remaxol".
  • "Silimar".
  • "Ropren".
  • "Thiotriazoline".
  • "Holenol".
  • "Silymarin Sediko".
  • "Essentiale".
  • "Tykveol".

Alle disse midlene har tiltak som ligner på stoffet "Phosphogliv." Analoger er forskjellig fra ham fordi akkurat den samme terapeutiske effekten oppnås på grunn av andre kjemiske og naturlige komponenter som er en del av dem. Hvilket legemiddel du vil foretrekke, det er bedre å diskutere med legen din.

Hvor mye koster medisinen?

La oss snakke om kostnaden av stoffet "Phosphogliv." Prisen varierer avhengig av hvilket farmasøytisk selskap som produserte medisinen og på handelsmarginene som er angitt av en eller annen apotekskjede. Vi kan bare gi her et indikativt kostnadsnett.

Pris "Phosphogliv Forte": 50 kapsler på 65 mg eller 300 mg - 773-886 rubler; "Phosphogliv": 50 kapsler med 35 mg eller 65 mg - 404-478 rubler; "Phosphogliv" i ampuller (1 pakning med 5 ampuller - 2,5 g) - 1286-1417 gni.

konklusjon

Vel, du og møttes med den innenlandske hepatoprotektoren "Phosphogliv." Anmeldelser av stoffet, instruksjoner for bruk, informasjon om analogene av dette stoffet - vi håper at all denne kunnskapen vil være nyttig for deg. Velsigne deg!

Frigiv form og sammensetning

Fosforliv er tilgjengelig i følgende doseringsformer:

  • Kapsler: hard gelatin nummer 0; Kapselkroppen er oransje, lokket er svart; kapselinnhold - granulert pulver fra lysegult til hvitt med en litt gulaktig fargetone, har en liten merkelig lukt (30, 50, 100, 200 eller 300 kapsler i plastbeholdere med lokk av propylen eller høytrykkspolyetylen, 1 beholder i papp en pakke, 10 kapsler i blister laget av aluminiumsfolie og PVC-film, 2, 3 eller 5 pakninger i kartongpakning);
  • Frysetørkede for fremstilling av løsning for intravenøs administrasjon: lyofilisert masse fra lys gul til hvit (2,5 g i glasskolber hermetisk forseglet med gummikorker for å 5 hetteglass i en eske sammen med løsningsmidlet - vann for injeksjon (5 ampuller 10 ml) eller 5 eller 10 flasker i en eske.

Sammensetningen av 1 kapsel inneholder de aktive stoffene:

  • Fosfolipider (Lipoid C 80) (hovedkomponent - fosfatidylkolin 73-79% (basert på 100% stoff)) - 65 mg;
  • Natriumglycyrrhizinat (glycyrrhizinsyre trinatriumsalt) - 35 mg.

Hjelpekomponenter: mikrokrystallinsk cellulose - 141,2 mg Kalsiumkarbonat - 204,7 mg Kalsiumstearat - 0,9 mg Talk - 7,7 mg kolloidalt silisiumdioksid (Aerosil) - 5,5 mg i hårdgelatinkapsler - 96 mg [sak: titandioxid (E171) - 1%, solsikkefarget gul (E110) - 1%, gelatin - opp til 100%; cap: titandioxyd (E171) - 0,2%, fargestoff jernoksid svart (E172) - 3,5%, gelatin - opp til 100%].

Sammensetningen av 1 flaske med et lyofilisat til fremstilling av injeksjonsoppløsning inkluderer aktive ingredienser:

  • Fosfolipider (Lipoid C 100) - 500 mg;
  • Natriumglycyrrhizinat (trisodiumsalt av glykyrrhizinsyre) - 200 mg.

Hjelpekomponent: maltose - 1800 mg.

Indikasjoner for bruk

  • Alkoholholdig, medisinsk, giftig leverskade;
  • Fet degenerasjon av leveren (hepatose);
  • Levercirrhose (samtidig med andre legemidler);
  • Akutt og kronisk viral hepatitt (samtidig med andre legemidler);
  • Psoriasis (sammen med andre stoffer);
  • Intoksikasjon (injeksjonsløsning);
  • Eksem, atopisk dermatitt (injeksjonsoppløsning).

Kontra

  • Antiphospholipid syndrom (kapsler);
  • Graviditet og ammingstid (på grunn av mangel på data om sikkerhet og effekt av legemidlet for denne pasientkategori);
  • Alder opp til 12 år (på grunn av mangel på data om sikkerhet og effekt av legemidlet for denne aldersgruppen av pasienter);
  • Overfølsomhet overfor stoffet.

Pasienter med portal og arteriell hypertensjon Fosforliv i form av kapsler skal administreres med forsiktighet.

Dosering og administrasjon

kapsler
Phosphogliv tas oralt med en liten mengde væske, helst med måltider. Tjukkapsler bør ikke være.

Legemidlet anbefales å bli tatt 3 ganger daglig, 2 kapsler.

Gjennomsnittlig varighet på kurset er 3 måneder, om nødvendig kan den økes til 6 måneder.

Injiseringsoppløsning
Fosforliv administreres intravenøst, foroppløst pulver i vann til injeksjon med et volum på 10 ml. Innføring utføres sakte.

Anbefalt doseringsregime: daglig 2 ganger daglig (om morgenen og kvelden) 10 ml i 10 dager. På slutten av kurset, gå til resepsjonen til Phosphogliv inni. Den totale varigheten av kurset bestemmes av legen.

Bivirkninger

kapsler
Fosforliv, som regel, tolereres godt av pasienter. Bivirkninger utvikles i svært sjeldne tilfeller, etter observasjon etter registrering. Phosphogliv er et legemiddel av vegetabilsk opprinnelse, som er hentet fra soyabønnefrø. Phosphogliv beskytter og gjenoppretter leverceller, mens det er giftfri og har nesten ingen bivirkninger, så vel som kontraindikasjoner for bruk.

Hvorfor phosphogliv har så få bivirkninger

Fosforliv er oppnådd ved ekstraksjon av biologisk aktive substanser, så som fosfolipider, fra soyabønnefrø. Fosfolipider er naturlige bestanddeler av humane cellemembraner. Spesielt trengs fosfolipider i leveren celler - hepatocytter. De er inneholdt både i membranene og i cellene, og har stor innflytelse på stoffskiftet. Vi forbedrer metabolismen og mister vekt uten dietter i hepatocytene, det vil si på deres funksjon.

Fosfolipider som kommer inn fra utsiden, styrker og stabiliserer membranene av hepatocytter. Dette gjør at leverceller ikke mister de biologisk aktive stoffene som er nødvendige for full funksjon, og først og fremst enzymer involvert i rensing av kroppen. Rensing av kroppen er en kompleks utvinning fra toksiner. Fosfolipider som kommer inn i cellene, forbedrer protein- og fettmetabolismen, bidrar til bevaring av glykogen i leveren - det viktigste energireservatet. Fosfolipider hemmer også spredning av bindevevceller og senker prosessen med å redusere leverfunksjonen i cirrose.

En ekstra komponent i sammensetningen av fosfogliv er natriumglycyrrhizinat (glykyrat), som også har en vegetabilsk opprinnelse - den er oppnådd av lakrisrot. Glykyrat øker virkningen av fosfolipider og gir fosfoglivPhosphogliv, en forbedret analog av Esseniale, med ytterligere antiinflammatoriske, antiallergiske og antivirale egenskaper. De antiinflammatoriske og antiallergene egenskapene til glycyrat er forbundet med en økt effekt av glukokortikosteroid (GCS) hormoner produsert av binyrene. Og siden GCS er de mest kraftige antiinflammatoriske og antiallergene, har fosfogliv en signifikant effekt i inflammatoriske og allergiske prosesser i leveren, så vel som i huden. Den antivirale effekten av glycyrat er også av naturlig opprinnelse: det aktiverer celle syntese av det interferon antivirale stoffet.

Således virker virkningen av begge komponentene av fosfogliv naturlig i de metabolske prosessene i leveren celler, stabiliserer og styrker membranene, og dermed beskytter cellene mot ødeleggelse. Det samme skjer med hudceller, men her er hovedvirkningen undertrykkelsen av inflammatoriske og allergiske prosesser, som også er naturlig undertrykt.

I forbindelse med en slik naturlig virkningsmekanisme har fosfogi nesten ingen bivirkninger, og de som utvikler seg, er oftest ubetydelige.

Phosphogliv er produsert av det russiske farmasøytiske selskapet Pharmstandard i kapsler for oral administrering og i form av et lyofilisat for å fremstille en løsning for intravenøs administrering.

Hvilke bivirkninger kan fosforliv fortsatt forårsake?

Fosforliv kan forårsake allergiske prosesser, som oftest manifesteres i form av ulike former for utslett på huden, inkludert i form av urticaria - sammenslåing av røde blærer eller flekker. Faren for urticaria er at den kan forvandle seg til angioødem i det subkutane vevet og spre seg til strupehodet. Hvis hevelsen fanger det lungevev og stemmeleddetes myke vev, kan luftstrømmen inn i lungene blokkeres og personen kveles. Derfor, hvis urticaria øker raskt, er det bedre å ringe en ambulanse.

Men allergiske reaksjoner når det tas fosfogliv er sjeldne, siden det stimulerer produksjonen av GCS - det kraftigste antiallergiske stoffet.

I tillegg, når du tar fosfogliv inni, kan det føre til ubehag i magesmerter og diaré. I de fleste tilfeller krever disse bivirkningene ikke opphør av legemidlet. I utgangspunktet er fosforliv godt tolerert, både ved inntak og intravenøs administrering.

Når fosfoglive er kontraindisert

Fosforliv er kontraindisert ved overfølsomhet hos pasienten til komponentene i dette legemidlet. Det er også kontraindisert i en alder av 12 år for gravide og ammende mødre - ingen kliniske studier har blitt utført på disse pasientgruppene.

Det anbefales at fosfogliv foreskrives med forsiktighet hvis leversykdom er komplisert ved hypertensjon i portalen. Hypertensjon - kontroller trykket ditt - ved å øke trykket i overlegne vena cava, i hvilket venøs blod drenerer fra leveren.

Fosforliv er en hepatoprotektor av planteopprinnelse. som er naturlig sammenflettet i metabolske prosesser i cellene i dette organet, beskytter det mot eventuelle skadelige effekter. En slik naturlig virkningsmekanisme bidrar til at stoffet har nesten ingen bivirkninger.

  • Duspatalin - instruksjon: hvordan du hjelper kroppen
  • Fosfoglive tabletter - en lang behandlingstid

I denne artikkelen kan du lese instruksjonene for bruk av stoffet Phosphogliv. Presentert vurderinger av besøkende til nettstedet - forbrukere av dette legemidlet, samt meninger fra leger av spesialister på bruk av fosfogliv i deres praksis. En stor forespørsel om å legge til din tilbakemelding på stoffet mer aktivt: Medisinen hjalp eller hjalp ikke med å bli kvitt sykdommen, hvilke komplikasjoner og bivirkninger ble observert, som kanskje ikke er oppgitt av produsenten i notatet. Analoger av fosfogl i nærvær av tilgjengelige strukturelle analoger. Bruk til behandling av hepatitt og skrumplever hos voksne, barn, samt under graviditet og amming. Sammensetningen av stoffet.

Fosforliv er et kombinasjonsmiddel. Den har en membranstabiliserende, hepatoprotektiv og antiviral effekt.

Fosfatidylkolin (det aktive stoffet i fosfolipider) er det viktigste strukturelle elementet i de cellulære og intracellulære membranene, er i stand til å gjenopprette strukturen og funksjonen når den er skadet, noe som gir en cytoprotektiv effekt. Normaliserer protein- og lipidmetabolismen, forhindrer tap av hepatocytter-enzymer og andre aktive stoffer, gjenoppretter leverens avgiftningsfunksjon, hemmer dannelsen av bindevev, reduserer risikoen for fibrose og levercirrhose.

Glycyrat (glykyrrhizinsyre og salter) har en antiinflammatorisk effekt, hemmer reproduksjon av virus i leveren og andre organer ved å stimulere til produksjon av interferoner, økende fagocytose, som øker aktiviteten til naturlige morderceller. Det har en hepatoprotektiv effekt på grunn av antioksidant og membranstabiliserende aktivitet. Potenserer virkningen av endogene glukokortikosteroider, som gir anti-inflammatoriske og anti-allergiske effekter i ikke-smittsomme lesjoner i leveren.

Med hudskader på grunn av membranstabiliserende og antiinflammatorisk virkning av komponentene begrenser spredning av prosessen og bidrar til regresjonen av sykdommen.

struktur

Fosfolipider (lipid C80, hovedkomponent - fosfatidylkolin 73-79%) + Natriumglycyrrhizinat (trisodiumsalt av glykyrrhizinsyre) + hjelpestoffer.

Lipoid PPL-400 + fosfolipider (hovedkomponenten er fosfatidylkolin 73-79%) + Natriumglycyrrhizinat + hjelpestoffer (Phosphogliv Forte).

farmakokinetikk

Mer enn 90% av inntakte fosfolipider absorberes i tynntarmen. De fleste av dem spaltes av fosfolipase A til 1-acetyl-lysofosfatidylkolin, hvorav 50% underkastes reversert acetylering til flerumettet fosfatidylkolin under absorpsjon i tarmslimhinnen. Flerumettet fosfatidylkolin med en strøm av lymf inn i blodet, hvorav, hovedsakelig i form av høy tetthetslipoprotein, kommer inn i leveren. Farmakokinetikk hos mennesker er studert ved bruk av radioaktivt merket dilenoleylfosfatidylkolin-3H (kolindel) og 14C (linolsyrerest). Maksimal konsentrasjon av H nås etter 6-24 timer, og utgjør 19,9% av den foreskrevne dosen; 14і - i 4-12 timer, noe som utgjør 27,9%. Halveringstiden til kolinkomponenten er 66 timer, resten av linolsyre er 32 timer. I avføring oppdaget 2% 3H og 4,5% - 14C; i urinen - 6% 3H og minimumsbeløpet på 14C. Begge isotoper absorberes i tarmen med mer enn 90%.

Etter oral administrering i tarmen under påvirkning av enzymet P-glukuronidase, produsert av bakterier med normal mikroflora, dannes en aktiv metabolitt fra glycyrrhizinsyre - P-glykyrrhetinsyre, som absorberes i systemisk sirkulasjon. I blodet binder P-glycyrrhetic acid til albumin og blir nesten helt transportert til leveren. Utskillelse av P-glycyrrhetic acid forekommer overveiende med galle, i restvolum med urin.

Ifølge eksperimentelle data forbedrer fosfolipider lipofile egenskapene til glycyrrhizinsyre, og øker intensiteten og hastigheten av absorpsjonen med mer enn 2 ganger.

vitnesbyrd

  • viral hepatitt (akutt og kronisk);
  • fet leverdegenerasjon (hepatose);
  • annen leverskade (medisinsk, alkoholisk, giftig);
  • levercirrhose;
  • rus;
  • psoriasis.

Skjema for utgivelse

Kapsler (inkludert Phosphogliv Forte) blir noen ganger feilaktig kalt piller.

Lyofilisat til fremstilling av oppløsning for intravenøs administrering (skudd i ampuller til injeksjoner).

Instruksjoner for bruk og diett

Inne foreskrevet for voksne og barn over 12 år, 2 kapsler 3 ganger daglig. Kapsler tas med måltider med en liten mengde væske.

Intravenøst ​​injiseres stoffet langsomt i 10 ml 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden i 10 dager. Du bør først oppløse innholdet i en flaske i 10 ml vann til injeksjon med den påfølgende overføring til oral administrering av legemidlet i form av kapsler.

Bivirkninger

  • hudutslett;
  • problemer med nesepustet
  • konjunktivitt;
  • hoste;
  • forbigående (forbigående) økning i blodtrykk;
  • perifer ødem;
  • dyspepsi (kløe, kvalme, oppblåsthet);
  • ubehag i magen.

Hvis disse symptomene oppstår, bør du slutte å ta stoffet og konsultere lege.

Kontra

  • graviditet (effekt og sikkerhetsdata er ikke tilstrekkelige);
  • ammingstid (amming);
  • antiphospholipid syndrom;
  • barn under 12 år (data om effekt og sikkerhet er ikke nok);
  • overfølsomhet overfor glykyrrhizinsyre, fosfatidylkolin eller andre komponenter i legemidlet.

Bruk under graviditet og amming

Legemidlet Phosphogliv er kontraindisert for bruk under graviditet og amming.

Bruk til barn

Brukes hos barn over 12 år.

Spesielle instruksjoner

Injeksjonsvæske, oppløsning, kan ikke blandes med andre oppløsninger.

Det er forbudt å bruke saltoppløsning eller glukoseoppløsning for fortynning av lyofilisatet.

Når natrium og væskeretensjon og hypokalemi oppstår, avhengig av alvorlighetsgraden, er det nødvendig å redusere dosen av legemidlet og / eller foreskrive spironolakton 50-100 mg per dag.

Ved høyt blodtrykk bør du slutte å ta stoffet og konsultere lege.

Innflytelse på evnen til å kjøre biler og arbeid med mekanismer

Legemidlet påvirker ikke evnen til å kjøre biler og utfører annet arbeid som krever høy konsentrasjon av oppmerksomhet og hastighet av psykomotoriske reaksjoner.

Drug interaksjon

Drug interaksjon av stoffet Phosphogliv er ikke beskrevet.

Analoger av stoffet Phosphogliv

Strukturelle analoger av det aktive stoffet Phosphogliv har ikke.

Analoger for terapeutisk effekt (hepatoprotektorer):

  • L-metionin;
  • S-adenosylmethionin;
  • Alpha lipoic acid;
  • antral;
  • Berlition 300;
  • Berlition 600;
  • Betaincitrat;
  • Brenziale forte;
  • Vitanorm;
  • Hepa-Merz;
  • Hepatosan;
  • Hepatofalk planta;
  • Geptor;
  • Geptral;
  • Geptrong;
  • Glutargin;
  • Kavehol;
  • Kars;
  • Carsil Forte;
  • Kriomelt;
  • legalon;
  • Livodeksa;
  • Livolife Forte;
  • Liposyre;
  • Lipoid PPL 400;
  • Lipoid C 100;
  • Maksar;
  • metionin;
  • Milife;
  • Moliksan;
  • Oktolipen;
  • Ornitsetil;
  • Klipp proppen
  • Silegon;
  • silibinin;
  • Silimar;
  • silymarin;
  • Syrepar;
  • Tiolipon;
  • thiotriazolin;
  • tykveol;
  • Urdoksa;
  • Urso 100;
  • Ursodez;
  • Ursodeoksykolsyre;
  • Ursodeks;
  • Ursol;
  • markør;
  • Ursosan;
  • ursofalk;
  • Phosphogliv Forte;
  • Fosfontsiale;
  • Hepabos;
  • Choludexan;
  • Ekskhol;
  • Erbisol;
  • Essentiale N;
  • Essentiale forte H;
  • Essensielle fosfolipider;
  • Essliver.