Anmeldelser av Ribavirin

Metastaser

Utgivelsesform: Tabletter, kapsler

Zhanna (positiv anmeldelse)

Kan helbrede kronisk hepatitt helt

Selvfølgelig vil jeg ikke lyve at jeg kan gjenopprette fra kronisk hepatitt C i en uke eller en måned. Det er en lang, utmattende kamp. Men hvis du følger alle instruksjonene fra legene og tar narkotika foreskrevet av dem, så er det håp for en fullstendig kur på seks måneder eller et år. I mitt tilfelle tok prosessen ni måneder. Det ville være bedre hvis en gravid kvinne gikk på den tiden.) Etter denne perioden ble det klart fra analysen at hepatitt trakk seg tilbake. Fra bivirkninger: forferdelig hodepine. Hvis situasjonen ikke var så alvorlig, ville jeg ikke tolerere dem. Og så var det ganske enkelt ikke noe valg. Globalt er det viktigere å bli kvitt hepatitt, slik at smertestillende midler i hånden - og fremover, som skal behandles.

Anastasia (positiv anmeldelse)

Verktøyet, ifølge vurderinger, har hjulpet et betydelig antall mennesker i kampen, selv med de mest forferdelige virusene. Jeg ble foreskrevet på sykehuset etter en positiv test for herpesviruset da jeg planla en graviditet. Til tross for legens advarsler om at viruset kan returnere etter fødselen, selv om Ribavirin hjelper, begynte jeg behandlingen. Det varte i 6 måneder, hvoretter analysen ble negativ og forblev så. Viruset kom ikke tilbake. Verktøyet hjelper virkelig, selv om det virker ikke bare gunstig. Da jeg tok det, følte jeg noe ubehag, det var søvnløshet og en konstant følelse av angst. På slutten av mottaket gikk tilstanden tilbake til normal. Prisen på stoffet er gjennomsnittlig, ca 600r. per pakke med 60 stk.

Olga (negativ anmeldelse)

Hvordan hjelpe leveren

Bra, men dyrt stoff. Generelt, nå med en alvorlig fase av leverproblemer, er dette legemidlet på listen over gratis under OMS-politikken, hvis scenen ikke er alvorlig, bør du kjøpe den på egen bekostning. Behandlingen av hepatitt C (og legemidlet Ribavirin er foreskrevet nettopp for dette) er en dyr og ikke rask prosess. Jeg kom over dette for noen år siden. Jeg kan også legge på egen hånd til at stoffet var perfekt for meg, det bidrar til å kontrollere alle mine problemer med hepatitt, det har forbedret livet mitt sterkt. Ja, han har kontraindikasjoner, du kan ikke kjøre bil med ham, i alle fall kan jeg ikke, jeg vil sove, men jeg ser forbedringer i analysen, og også som et resultat. Jeg har ingen allergier mot ham, t.ch. Jeg vil fortsette å bli behandlet av den. Behandling og kontroll er nå et slagord i livet.

Diana (nøytral gjennomgang)

Hjalp til å beseire viruset, men rystet nervesystemet

På grunn av graviditeten bestemte jeg meg for å gjøre tester for å utelukke uforutsette omstendigheter. Og så en overraskelse - et herpesvirus ble oppdaget. Den foreskrevne Ribavirin måtte være full i to måneder, men allerede i begynnelsen av den andre måneden løp jeg for å ta prøver for ikke å overbelaste kroppen med ekstra doser medisinering. Overraskende var viruset beseiret selv før planen. Men i løpet av tiden jeg tok stoffet, begynte jeg å observere en viss nervøsitet i min oppførsel, og selv de mest ubetydelige bagatellene irritert meg ofte. Etter seponering av ribavirin, gikk nervesystemet gradvis tilbake til normal. Derfor kan kvaliteten på medisinen vurderes på to måter.

Vera (positiv tilbakemelding)

Det skjedde så at jeg lider av kronisk hepatitt C, noen ganger det fades bort, og på våren, som alltid, har kronikkene forverret. I slike tilfeller må du ta ribavirin for å bli kvitt ubehagelige symptomer igjen. Fra proffene kan jeg si at stoffet har hjulpet meg i flere år på rad, men det har ikke noen ulemper, jeg har hodepine hele tiden, ikke mye, men tilstanden er ubehagelig. Men ingenting kan gjøres, men i behandlingen av problemet mitt er effektivt, og jeg kan tolerere kurset. For prisen vil jeg ikke si at det er dyrt, ganske akseptabelt i vår tid. Hvis det ikke var for ryggen, ville det være et ideelt stoff for hepatitt C.

Elvira (negativ tilbakemelding)

Ribavirin tilhører en rekke medikamenter med immunostimulerende og antivirale virkninger. Jeg tok det sammen med interferon alfa-2b i ganske lang tid, nesten et helt år. Legemidlet brukes til behandling og forebygging av tilbakefall i viral hepatitt C. Hver måned gikk jeg til legen og tok blodprøver. Hvis det er fremskritt i løpet av behandlingen, kan legen redusere doseringen. For hele tiden jeg mottok, hadde jeg vedvarende hypertermi på 37-38 grader, svette, og noen ganger kastet i feber. Nivået av leukocytter og blodplater bør også holdes under kontroll for å unngå ubehagelige konsekvenser. Kanskje utseendet til blødning (inkludert internt). Men utholdenhet og tålmodighet tillot oss den behandlende legen for å oppnå en stabil remisjon for hepatitt. Nå bare støttende terapi og observasjon.

Hepatitt C - det mystiske viruset! Forumet er dedikert til problemene med rehabilitering etter terapi, naturlige metoder for å styrke immunitet, sunn ernæring, pasienthistorier.

Navigasjonsmeny

Tilpassede lenker

Brukerinformasjon

Sannheten om ribavirin - som legene er stille.

Innlegg 1 Side 30 av 48

Share12009-12-03 09:27:47

  • Skrevet av: Kosmonavt
  • administrator
  • Sted: Storbritannia
  • Registrert: 2009-11-29
  • Inviterer: 0
  • Meldinger: 242
  • Respekt: ​​+10
  • Positiv: +19
  • Alder: 40 [1978-01-25]
  • Genotypen din: 1
  • Blodtype: 1
  • Stjernetegn: Vannmannen
  • Brukt på forumet:
    1 dag 12 timer
  • Siste besøk:
    2013-11-18 15:52:06

ribavirin

Syntetisk stoff, likt i struktur til nukleotid guanosin. Den har et bredt spekter av aktivitet mot mange DNA- og RNA-virus og er svært giftig.

Kontra

absolutte
Overfølsomhet overfor ribavirin.
Alvorlig lever- og / eller nyrefeil.
Anemi.
Hemoglobinpatier.
Alvorlig hjertesvikt.
Graviditet.
Amming.

relativ
Ukontrollert hypertensjon.
Alderdom
Dekompensert diabetes mellitus (med anfall av ketoacidose).
Lungeemboli.
Hjertesvikt.
Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
Depresjon, selvmordstendens.
Leverbeten.
Autoimmun hepatitt.

advarsler

Ribavirin til innånding brukes kun i spesialiserte ICUer. Medisinsk personell som arbeider med stoffet bør vurdere dens teratogenicitet.
For å bruke stoffet i form av en løsning for innånding hos spedbarn som er på en ventilator, bør de være medisinske arbeidere som er velbevandste ved innåndingsteknikken.
For å beskytte det medisinske personalet, er innånding av ribavirin bare tillatt ved bruk av en spesiell inhalator (nebulisator).
Graviditet. Ribavirin har en teratogen effekt, derfor er den kontraindisert under graviditet og er farlig i tilfelle av graviditet hos det medisinske personalet.
Amming. Ribavirin er strengt kontraindisert for amming.
Pediatrics. Innånding er bare tillatt hos barn med serologisk bekreftet RSV-infeksjon.
Nedsatt nyrefunksjon og lever. Ribavirin er kontraindisert hos pasienter med alvorlig nyre- og / eller leversvikt.

Share22009-12-03 09:32:23

  • Skrevet av: Kosmonavt
  • administrator
  • Sted: Storbritannia
  • Registrert: 2009-11-29
  • Inviterer: 0
  • Meldinger: 242
  • Respekt: ​​+10
  • Positiv: +19
  • Alder: 40 [1978-01-25]
  • Genotypen din: 1
  • Blodtype: 1
  • Stjernetegn: Vannmannen
  • Brukt på forumet:
    1 dag 12 timer
  • Siste besøk:
    2013-11-18 15:52:06

Ribavirin til innånding brukes kun i spesialiserte ICUer. Medisinsk personell som arbeider med stoffet bør vurdere dens teratogenicitet.

Teratogene virkninger (fra greske. Τερατος "monster, freak, deformitet") - et brudd på embryonisk utvikling under påvirkning av teratogene faktorer - noen fysiske, kjemiske (inkludert stoffer) og biologiske midler (f.eks. Virus) med fremveksten av morfologiske anomalier og misdannelser.

Spesielt sterk oppmerksomhet på problemet med narkotika-teratogenicitet ble nittet i midten av det 20. århundre etter en skandale med hypnotisk, talidomid, som i europeiske land førte til massive utviklingsforstyrrelser i ekstremiteter hos barn hvis mødre brukte dette legemidlet under graviditet, ble denne hendelsen senere kalt "Talidomid-tragedien" og var viktig for å forme stoffkontrollsystemet.

Share32009-12-03 09:39:54

  • Skrevet av: Kosmonavt
  • administrator
  • Sted: Storbritannia
  • Registrert: 2009-11-29
  • Inviterer: 0
  • Meldinger: 242
  • Respekt: ​​+10
  • Positiv: +19
  • Alder: 40 [1978-01-25]
  • Genotypen din: 1
  • Blodtype: 1
  • Stjernetegn: Vannmannen
  • Brukt på forumet:
    1 dag 12 timer
  • Siste besøk:
    2013-11-18 15:52:06

Utskillelse av ribavirin fra kroppen er sakte. Ekskret i urinen i form av metabolitter og uendret. 10% utskilles i avføring. T1 / 2 ved administrering av en enkelt dose - 27-36 timer, når en stabil konsentrasjon er nådd - 151 - 298 timer, noe som indikerer langsom fjerning fra andre deler av kroppen, bortsett fra plasma. Etter intravenøs administrering utskilles 19% av legemidlet i uendret form innen 24 timer og 24% innen 48 timer. Etter administrering utskilles 30-55% ved innånding av nyrene innen 72-80 timer.

Bivirkninger:
De observerte effektene er vanligvis reversible, påvirker ikke effektiviteten av behandlingen og stopper etter slutten av mottaket. De fleste avvikene fra laboratorieparametere kan korrigeres ved dosering.
Nervesystemet: hodepine, søvnløshet, astenisk syndrom, depresjon.
Siden kardiovaskulærsystemet: arteriell hypotensjon, bradykardi, hjertestans (ekstremt sjelden).
På den delen av bloddannende organer: hemolytisk anemi, leukopeni, nøytropeni, granulocytopeni, trombocytopeni (i de fleste tilfeller, lite uttrykt). Den vanligste bivirkningen er hemolytisk anemi. Hemolyse er den viktigste giftige effekten av ribavirin. Imidlertid i kliniske studier, i noen tilfeller måtte de ikke stoppe behandlingen på grunn av en reduksjon i hemoglobininnholdet. Normalisering av hemoglobin observeres etter reduksjon av midlertidig dose.
På den delen av luftveiene: dyspné, hoste, bronkospasme, lungeødem, hypoventilasjonssyndrom, pneumothorax, lungatelektase, apné (under innånding).
På fordøyelsessystemet er anoreksi, vekttap, kvalme, magesmerter, flatulens, økte nivåer av indirekte bilirubin i blodet.
Allergiske reaksjoner: Hudutslett, urtikaria, bronkospasme, anafylaksi, eksanthema, influensalignende symptomer med temperatur, leddsmerter etc.
Annet: Hårtap, endringer i innholdet av TSH (dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen), symptomer på autoimmune sykdommer (ekstremt sjeldne).
Med en jetinjeksjon er kulderystelser mulig (derfor anbefales det at legemidlet injiseres sakte i løpet av 10-15 minutter).
Medisinsk fagpersonell som utfører inhalert administrasjon av legemidlet: hodepine, kløe, øyeskyll eller øyelokkødem.

Spesielle instruksjoner og forholdsregler:
Før behandling, 2, 4, 8 uker, og deretter regelmessig som nødvendig, bør oppfølgingslaboratorietester utføres (klinisk blodprøve med beregning av leukocytformel og blodplateantall, kontroll av hemoglobin, elektrolytanalyse, leverfunksjonstester, kreatinin, bilirubin og serum urinsyre).
Ved behandling med ribavirin observeres maksimal reduksjon i hemoglobininnhold i de fleste tilfeller etter 4-8 uker fra starten av behandlingen. Med en reduksjon i hemoglobin under 11 g / dsL, bør dosen midlertidig reduseres til 50% av startdosen. I de fleste tilfeller bidrar de anbefalte doseendringene til å gjenopprette hemoglobinnivåer. Men hvis hemoglobin faller under 8,5 g / dtsL, bør legemidlet stoppes.
Selv om ribavirin ikke har direkte effekt på kardiovaskulærsystemet, kan anemi assosiert med å ta ribavirin føre til økning i hjertesvikt og / eller forverres symptomer på kransytesykdom. I dette henseende bør terapi med ribavirin administreres med forsiktighet til pasienter med hjertesykdom og bare etter passende undersøkelse. Under behandling krever slike pasienter spesiell overvåking. Ved forverring av kardiovaskulærsystemet skal behandlingen avbrytes.
Ribavirin skal brukes med forsiktighet ved behandling av pasienter som lider av alvorlige lungesykdommer (særlig kronisk obstruktiv lungesykdom) eller diabetes mellitus med ketoacidose. Forsiktighet bør også utøves ved brudd på blodpropp (for eksempel med tromboflebitt, lungeemboli) eller signifikant benmargsundertrykkelse.
I forbindelse med mulig forverring av nyrefunksjon hos eldre pasienter, før bruk av legemidlet, er det nødvendig å bestemme nyrefunksjon, spesielt kreatininclearance.
Ved akutte allergiske reaksjoner (urtikaria, angioødem, bronkospasme, anafylaksi), bør legemidlet seponeres og egnet behandling skal foreskrives. Overgående utslett garanterer ikke brudd på behandlingen.
Sikkerheten til legemidlet ved behandling av hepatitt C hos barn og ungdom er ikke fastslått. Derfor anbefales det ikke at pasienter under 18 år med denne patologien anbefales.
Menn og kvinner i fertil alder under behandlingen og i 7 måneder etter behandlingens slutt bør bruke effektive prevensjonsmidler.
Medisinsk personell som arbeider med stoffet bør vurdere dens potensielle teratogenicitet.
Løsningen for IV-infusjoner og inhalasjoner brukes kun på sykehuset med en spesialisert intensivavdeling.
Kun medisinsk personell som er kjent med denne administrasjonsmåten (ved bruk av en spesiell enhet) bør bruke legemidlet i form av en oppløsning for innånding hos spedbarn ved mekanisk ventilasjon. For innåndingstrening, bør en oksygenmarkise eller oksygenmaske brukes.
Kremet er ikke ment for behandling av oftalmisk herpes. For å øke effektiviteten av behandlingen, er det nødvendig å begynne når de første symptomene på sykdommen oppstår.

Innflytelse på evnen til å kjøre og arbeide med mekanismer:
I behandlingsperioden bør personer som opplever tretthet, døsighet eller desorientering, avholde seg fra å kjøre kjøretøy og praktisere andre potensielt farlige aktiviteter som krever høy konsentrasjon av oppmerksomhet og psykomotorisk fart.

ribavirin

Skjema for utgivelse

Leger anmeldelser om ribavirin

Sterkt effektivt antiviralt middel som brukes i mange virussykdommer, praktisk dosering og pakking, uttalt terapeutisk effekt, lav pris, evnen til å brukes sammen med andre legemidler.

Hyppige bivirkninger, effekter på fosteret - et svært begrenset omfang, hovedsakelig i alvorlig patologi.

Pasientanmeldelser om ribavirin

Ofte på våren minker immuniteten min, jeg blir stadig syk, blir trøtt og ta forkjølelse. Og på leppene og under nesen heller det kaldt eller herpes. Dette er ikke en farlig sykdom, men det er ubehagelig når forbipasserende ser på deg sympatisk. Som forebygging ble jeg anbefalt av apoteket for å ta disse pillene. Så dem i henhold til instruksjonene. Bivirkninger blir ikke lagt merke til. Jeg følte meg ikke bedre, verre også. Herpes har ikke redusert, en uke senere helbredet han seg og gikk forbi. Kanskje pillene kan hjelpe noen, men det virker for meg at de er ineffektive for behandling av herpes. Jeg vil prøve å lete etter andre stoffer.

Jeg er en person som aldri selvmedisinerer, tro meg. Jeg kjøpte meg selv Ribavirin utelukkende for legen min. Prisen er mer enn rimelig, spesielt som i en pakke med 60. 60 tabletter. Naturligvis, for behandlingsforløpet av dette så mye, gikk de ikke alle. Men siden stoffet virkelig hjelper, begynte symptomene mine å avta neste dag i bruk, de forsvant ikke helt, men de gikk virkelig i nedgang. Og for fullstendig gjenoppretting trengte jeg bokstavelig talt 5 dagers behandling med et kurs. Takk til legen for å skrive meg en veldig nyttig løsning, jeg raskt gjenopprettet.

Instruksjoner for bruk av ribavirin

Farmakologisk virkning

Antiviralt middel. Det går raskt inn i celler og virker i celler som er infisert med et virus. Intracellulært ribavirin blir enkelt fosforylert av adenosinkinase til mono-, di- og trifosfatmetabolitter. Ribavirintrifosfat er en sterk konkurransedyktig inhibitor av inosinmonofosfatdehydrogenase, influensavirus-RNA-polymerase og guanylyl transferase messenger-RNA, sistnevnte manifesteres ved inhibering av messenger-RNA-beleggingsprosessen. Disse varierte effektene fører til en signifikant reduksjon av mengden intracellulær guanosintrifosfat, samt undertrykkelse av syntesen av viralt RNA og protein. Ribavirin hemmer replikasjonen av nye virioner, som reduserer viral belastning, selektivt hemmer syntesen av viralt RNA, uten å undertrykke syntesen av RNA i normalt fungerende celler.

Den mest aktive mot DNA-virus - respiratorisk syncytialvirus, Herpes simplex-virus type 1 og 2, adenovirus, CMV, koppevirus, Mareks sykdom; RNA virus - influensavirus A, B, paramyxovira (parainfluenza, kusma, Newcastle sykdom), reovirus, arenaviruses (Lassa feber-virus, Boliviansk hemoragisk feber), bunyaviruses (dal febervirus Rift, Krim-Congo hemoragisk feber-virus), hantaviruses (hemorragisk febervirus med nyre- eller lungesyndrom) paramyxovirus, onkogene RNA-virus.

Ved behandling av hemorragisk feber med nyresyndrom reduseres sykdommens sværhet, reduserer varigheten av symptomer (feber, oliguri, smerte i lumbalområdet, mage, hodepine), forbedrer laboratorieindikatorer for nyrefunksjon, reduserer risikoen for hemorragiske komplikasjoner og uønsket utfall av sykdommen.

DNA-virus er ikke følsomme for ribavirin - Varicella zoster, pseudo-rabies-virus, kofferter; RNA-virus - enterovirus, rhinovirus, encefalittvirus fra Semliki-skogen.

Frigivelsesform, sammensetning og emballasje

Tabletter med hvit eller nesten hvit farge, rund, flat-sylindrisk, med fasett og risikabelt.

Hjelpestoffer: Mikrokrystallinsk cellulose, modifisert majsstivelse, kalsiumhydrogenfosfatdihydrat, magnesiumstearat, talkum.

10 stk. - Konturcellepakker (2) - papppakker.
10 stk. - Konturcellepakker (3) - papppakker.
10 stk. - konturcellepakker (6) - kartongpakker.
10 stk. - konturcellepakker (9) - kartongpakker.
30 stk - Konturcellepakker (1) - pappemballasje.
30 stk - Konturcellepakker (2) - papppakker.
30 stk - Konturcellepakker (3) - papppakker.

Doseringsregime

Drug interaksjon

Muligheten for medisin eller annen type interaksjon med ribavirin kan vare opptil to måneder (5 perioder med T1/2 ribavirin) etter opphør som følge av forsinket klekking.

Samtidig bruk med interferoner øker terapeutisk effekt.

Samtidig bruk med ribavirin kan redusere effekten av stavudin og zidovudin.

Bivirkninger

På den delen av sentralnervesystemet og perifert nervesystem: hodepine, svimmelhet, svakhet, ubehag, søvnløshet, asteni, depresjon, irritabilitet, angst, følelsesmessig labilitet, nervøsitet, agitasjon, aggressiv oppførsel, forvirring; sjelden - selvmordstendens, glatt muskelton, tremor, parestesi, hyperestesi, hypoestesi, synkope.

Siden kardiovaskulærsystemet: en reduksjon eller økning i blodtrykk, brady- eller takykardi, hjertebank, hjertestans.

Fra siden av bloddannende organer: hemolytisk anemi, leukopeni, nøytropeni, granulocytopeni, trombocytopeni; ekstremt sjelden - aplastisk anemi.

På den delen av luftveiene: dyspné, hoste, faryngitt, kortpustethet, bronkitt, otitis media, bihulebetennelse, rhinitt.

Fra fordøyelsessystemet: tørr munn, nedsatt appetitt, kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, forstoppelse, smaksforstyrrelser, pankreatitt, flatulens, stomatitt, glossitt, blødning fra tannkjøttet, hyperbilirubinemi.

På sansens side: skader på lacrimal kjertel, konjunktivitt, sløret syn, nedsatt hørselstap, tinnitus.

Fra muskel-skjelettsystemet: artralgi, myalgi.

På den delen av det urogenitale systemet: hetetall, nedsatt libido, dysmenoré, amenoré, menorrhagi, prostatitt.

Allergiske reaksjoner: hudutslett, erytem, ​​urtikaria, hypertermi, angioødem, bronkospasme, anafylaksi, fotosensibilisering, erytem multiforme, Stevens-Johnsons syndrom, toksisk epidermal nekrolyse; med / i introduksjonen - kulderystelser.

Lokale reaksjoner: smerte på injeksjonsstedet.

Annet: Hårtap, alopecia, nedsatt hårstruktur, tørr hud, hypothyroidisme, brystsmerter, tørst, soppinfeksjon, virusinfeksjon (inkludert herpes), influensaliknende syndrom, svette, lymfadenopati. Medisinsk fagpersoner som utfører innånding, kan oppleve hodepine, kløe, øyeskylling eller øyelokkhevelse.

vitnesbyrd

For oral administrering: behandling av kronisk hepatitt C hos voksne (i kombinasjon med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b).

Parenteral: hemorragisk feber med nyresyndrom.

Utover som monoterapi eller i kombinasjon med andre doseringsformer av ribavirin til oral administrering og parenteral bruk: infeksjoner i huden og slimhinnene forårsaket av Herpes simplex-virus 1 og 2 typer, av ulike lokaliseringer, inkl. i kjønnsområdet; herpes zoster (som en del av kompleks terapi).

Kontra

Bruk under graviditet og amming

Søknad om brudd på leveren

Søknad om brudd på nyrefunksjon

Bruk til barn

Spesielle instruksjoner

Å bare søke under forhold på et sykehus med spesialisert intensivavdeling. Bruk av ribavirin til pasienter som krever mekanisk ventilasjon er kun mulig av spesialister med erfaring i gjenopplivning.

Med forsiktighet hos kvinner i reproduktiv alder (graviditet uønsket) hos pasienter med dekompensert diabetes (med ketoacidose episoder) hos pasienter med COPD, lungeemboli, kronisk hjertesvikt, sykdommer i skjoldbruskkjertelen (inkludert thyrotoxicosis) i tilfelle koagulasjonsforstyrrelser, tromboflebitt, myelodepression, hemoglobinopati (inkludert thalassemi, seglcelleanemi), depresjon, selvmordstendenser (inkludert historie), samtidig HIV-infeksjon (mot bakgrunnen av høyt aktiv antiretroviral behandling - risikoen for melkesyreose) hos eldre pasienter.

Medisinsk personell som bruker ribavirin bør ta hensyn til teratogeniciteten.

Anmeldelser av Ribavirin

Vi plukket opp virkelige vurderinger av stoffet Ribavirin, som publiseres av våre brukere. Ofte er anmeldelsen skrevet av mødrene til unge pasienter, men de beskriver også den personlige historien om bruk av medisinen på seg selv.

For oral administrering: behandling av kronisk hepatitt C hos voksne (i kombinasjon med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b). Parenteral: hemorragisk feber med nyresyndrom. Utover som monoterapi eller i kombinasjon med andre doseringsformer av ribavirin til oral administrering og parenteral bruk: infeksjoner i huden og slimhinnene forårsaket av Herpes simplex-virus 1 og 2 typer, av ulike lokaliseringer, inkl. i kjønnsområdet; herpes zoster (som en del av kompleks terapi).

diskusjon

Jeg tror du ikke bør fornærme konsulenten. Sannsynligvis, under "behandling", betyr ikke legen spesifikk antiviral terapi - ribavirin og injiserbare interferoner. Under graviditet, er disse stoffene egentlig ikke brukt. Gravide kvinner med hepatitt C undersøkes for å bestemme sykdommens aktivitet (leverfunksjonstester, ultralyd, etc.). I de fleste tilfeller går hepatitt C mot bakgrunnen av graviditeten positivt, uten å vise seg selv eller krever ekstra behandling. Imidlertid, noen ganger mot bakgrunnen av svangerskapet, begynner leverskade å utvikle seg og deretter foreskrives behandling. Sender det hodet.

. om å bli gravid. Og de ble behandlet grundig: Komprimerer, medisinske bad, immunforbedring, Devirs-krem, dette stoffet har en høy antiviral aktivitet, fordi den inneholder ribavirin, sier legen at jeg er den eneste krem ​​med slikt innhold. Jeg ønsker deg helse og suksess.

Dette er et nytt antiviralt stoff som ennå ikke er fullstendig testet, og ikke alle bivirkningene har blitt avklart. men bedre enn ribavirin Tipo. men hvis det er mulig å bruke det utenom graviditeten eller for siste gang

. Titlene B og C. Effekten av stoffene er bevist, infeksjoner uten behandling i et stort antall tilfeller oppstår aggressivt og fører til irreversible forandringer. Brukt: Interferoner + ribavirin - for hepatitt C; interferoner, lamivudin, entecavir, tenofovir, telbivudin, adefovir - for hepatitt B, interferoner - for hepatitt D. I alle disse tilfellene brukes interferoner parenteralt. 3.HIV - infeksjon. Antiretroviral terapi. 4. Respiratoriske virusinfeksjoner: Når influensa er bevist, er effekten av 2 grupper av legemidler: 1) M-kanal blokkere (rimantadin, amantadin). 2) Neuraminidaseinhibitorer: Oseltamivir (Tamiflu) og zanamivir (Relenza). Legemidler som brukes i t.

. Han behandlet behandling med herpes med Devirs-krem, dette stoffet reduserer varigheten av virusutladningen fra infeksjonskilden, forklarte han (i medisinske termer) fordi den inneholder ribavirin, min lege sier at det etter min mening er den eneste krem ​​med dette innholdet, det hjelper meg virkelig, i lang tid er det ingen nye sår. Generelt er det nødvendig å bli behandlet grundig, under tilsyn av en lege, fra tid til annen for å bli testet, og ikke for fortvilet selvfølgelig.

. Kamille, klorhexidinoppløsning. Ved lungebetennelse eller andre bakterielle komplikasjoner av meslinger, er antibiotika indikert, i alvorlige tilfeller av kryp, brukes kortikosteroider. Ribavirin har vist seg å være effektivt in vitro. For forebygging og behandling kan brukes mer.

ribavirin

Beskrivelse fra 07/01/2016

  • Latinnavn: Ribavirin
  • ATX-kode: J05AB04
  • Aktiv ingrediens: Ribavirin (Ribavirin)
  • Produsent: Ozon Ltd., Pharmproject, Aktiv Ingrediens, Pharmaservice CJSC, Valena Pharmaceuticals, Pranafarm, Kanonpharma Production CJSC (Russland), Jiangling Benda Pharmaceutical Co., Zhejiang Cheng Yi Pharmaceutical Co., Starlake Bioscience Co. Inc.. Zhaoqing Guangdong Starlake Bio-kjemisk farmasøytisk fabrikk (Kina)

struktur

Det aktive stoffet i legemidlet - ribavirin. Tabletter inneholder også MCC, kalsiumhydrogenfosfatdihydrat, talkum, maisstivelse og magnesiumstearat.

Utgivelsesskjema

Legemidlet er tilgjengelig i form av kapsler, tabletter og stoffpulver.

Farmakologisk virkning

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Ribavirin er et syntetisk stoff med et bredt spekter av handling. Den er aktiv i forhold til mange virus, men den nøyaktige virkningsmekanismen til verktøyet er ikke fullt definert. Det antas å redusere det intracellulære bassenget av guanosintrifosfat og derved bidra til å undertrykke produksjonen av virusnukleinsyrer.

For intern bruk er biotilgjengeligheten av stoffet 45%. Maksimal konsentrasjon observeres etter 60-90 minutter. Det aktive stoffet binder seg ikke til plasmaproteiner, men kan akkumuleres i røde blodlegemer. Kan trenge inn i BBB.

Legemidlet er biotransformert i leveren og utskilles hovedsakelig i urinen. Halveringstiden etter en enkelt dose er 27-36 timer, med en stabil konsentrasjon i blodet er 6 dager.

Ved innånding av legemidlet blir ca. 30-55% utskilt i urinen i form av metabolitter i 72-80 timer.

Indikasjoner for bruk

For innåndingsbruk er medisinen foreskrevet for pasientbehandling av spedbarn og småbarn som lider av alvorlige smittsomme lesjoner i nedre luftveier fremkalt av et respiratorisk syncytialvirus.

For voksne pasienter er legemidlet fortrinnsvis foreskrevet som en komponent i kompleks terapi. Det er ment for intern bruk i tilfelle hepatitt C og Lassa feber.

Parenteral ribavirin kan foreskrives for hemorragisk feber med nyresyndrom.

Kontra

Du kan ikke bruke verktøyet for kronisk hjertesvikt (IIB-III stadium), nyresvikt (kreatininclearance til 50 ml / min), alvorlig leversvikt, autoimmune sykdommer, alvorlig depresjon med selvmordstendenser, graviditet, negativ reaksjon på ribavirin, alvorlig anemi, dekompensert levercirrhose, uhelbredelige sykdommer i skjoldbruskkjertelen, så vel som i barndommen og under amming.

Bivirkninger

Ved bruk av Ribavirin kan følgende bivirkninger oppstå:

  • sirkulasjonssystem: anemi, leukopeni, granulocytopeni, nøytropeni, trombocytopeni (hvis uønskede reaksjoner oppstår, bør en blodprøve gjøres hver 14. dag);
  • allergiske reaksjoner: hudutslag, konjunktivitt (under innånding), hudirritasjon, erytem, ​​hypertermi, fotosensibilisering, Stevens-Johnsons syndrom, urtikaria, kulderystelser (hvis ribavirin brukes i / i), Quincke ødem, anafylaksi, Layella syndrom;
  • kardiovaskulær system: trykkreduksjon, asystol, bradykardi (det er nødvendig å konstant overvåke pasientens tilstand);
  • lever: hyperbilirubinemi;
  • nervesystem: asthenisk syndrom, søvnløshet, irritabilitet, hodepine, svimmelhet, depresjon, generell svakhet, angst, ubehag, følelsesmessig labilitet, forvirret bevissthet, følelse av tretthet;
  • åndedrettssystem: pneumothorax, bronkospasme, hypoventilasjonssyndrom, lungatelektase, dyspné, hoste, faryngitt, bihulebetennelse, rhinitt, kortpustethet, lungeødem, apné (under innånding);
  • fordøyelsessystem: tap av appetitt, metallisk smak og tørr munn, flatulens, kvalme, diaré, forstoppelse, smakendring, stomatitt, hyperbilirubinemi, glossitt, blødning fra tannkjøttet, pankreatitt, oppkast, magesmerter;
  • sensoriske organer: skader på lacrimal kjertel, hørsel og synshemming, tinnitus;
  • muskuloskeletale system: artralgi, myalgi;
  • urogenitalt system: hett blink, dysmenoré, menorrhagia, nedsatt libido, prostatitt;
  • andre: smerte på injeksjonsstedet, tap og forstyrrelse av hårstruktur, hypothyroidisme, høy tørst, viral infeksjon (f.eks. herpes), hyperhidrose, brystsmerter, sopp, influensaliknende syndrom, lymfadenopati.

Ved utførelse av innåndingsprosedyrer kan helsearbeidere oppleve følgende bivirkninger: hodepine, øyeskyll, kløe og øyelokkhevelse.

Instruksjoner for bruk Ribavirin (metode og dosering)

For de som har blitt foreskrevet Ribavirin tabletter eller kapsler, forteller brukerhåndboken hvem som skal tas oralt under måltidene. Legemidlet kan ikke tygges. Den daglige dosen er som regel 0,8-1,2 g. Den er delt inn i to doser. Kursets varighet er vanligvis 24-48 uker. I hvert tilfelle bestemmer spesialisten det individuelt.

Intravenøst ​​legemiddel administreres kun på sykehus. Det eksakte skjema for bruk og dosering bestemmes av legen.

Instruksjoner for bruk av ribavirin i form av innånding rapporterer at det er tilrådelig å bære dem til små barn i de første tre dagene etter utviklingen av en smittsom sykdom. Dette bør kun gjøres på et sykehus.

Innånding utføres i 12-18 timer daglig. Kurset er laget for 3-7 dager. Doseringen av legemidlet er 10 mg / kg per dag. 1 ml av oppløsningen utgjør 20 mg av legemidlet.

For å forberede innåndingsoppløsningen, bør du ta 6 g av produktet i pulverform og legge det til 100 ml vann til injeksjon. Blandingen helles i en spesiell innretning for innånding og vann tilsettes til et volum på 300 ml.

overdose

Med en overdose av stoffet kan bivirkninger øke. I dette tilfellet må bruken av midler kanselleres. Symptomatisk behandling.

interaksjon

Når det kombineres med interferoner, øker stoffets effektivitet.

Biotilgjengeligheten av ribavirin reduseres ved bruk av midler med magnesium og aluminium, samt simetikon.

Interaksjon med Stavudine og Zidovudine kan føre til en reduksjon i virkningen av disse legemidlene.

Det bør også tas i betraktning at ribavirin elimineres ganske sakte, derfor kan det påvirke mottak av andre rusmidler innen to måneder etter at kurset er avsluttet.

Salgsbetingelser

Legemidlet er kun solgt på resept. Dette skyldes at ikke alle pasienter er klar over de negative konsekvensene som kan oppstå ved bruk av dette verktøyet. Forklar den negative siden av resepsjonen bør være en ekspert.

Lagringsforhold

Oppbevar tabletter og kapsler på et tørt og mørkt sted. Den optimale temperaturen er ikke høyere enn 25 ° C.

Holdbarhet

analoger

Følgende ribavirinanaloger er registrert i Russland:

  • Arviron;
  • virazole;
  • Rebetol;
  • Ribavirin - LIPINT;
  • ribamidil;
  • Trivorin;
  • Vero ribavirin;
  • Devirs;
  • Ribavin;
  • Meduns Ribavirin;
  • Ribavirin-FPO;
  • Ribapeg.

Før du bruker noen av analogene ovenfor, bør du konsultere legen din.

Rebetol eller Ribavirin - som er bedre?

Ofte tilbys pasienter med behandling av viral hepatitt et valg av Rebetol eller Ribavirin. Mange mennesker vet ikke hvilket stoff du vil foretrekke. Derfor er spørsmålet om Rebetol eller Ribavirin - som er bedre og sikrere - fortsatt relevant.

Ofte velger pasienter bare et billigere verktøy. Og noen mener at jo dyrere jo bedre. Faktisk er det aktive stoffet i begge legemidlene det samme. Det er generelt, dette er samme medisin. Den eneste forskjellen er at Rebetol selges etter spesiell rengjøring, noe som betyr at det forårsaker mye mindre bivirkninger, og de skjer sjeldnere. Dette bekreftes av mange vurderinger av pasienter som tok begge måter.

Anmeldelser av Ribavirin

Tabletter og kapsler Ribavirin-vurderinger av pasienter får mest positiv. Selv om noen av dem klager over at medisinen ikke kurerer, men bare fjerner symptomene, anbefales det derfor å ta analoger. Dessuten rapporterer Ribavirin ofte om utseendet på en rekke uønskede symptomer. I noen tilfeller har erstatning av tabletter med kapsler hjulpet seg med dem.

Det er også bemerket at hos pasienter med tilbakefall av sykdommen og hos de som ikke tidligere har blitt foreskrevet Interferon Alfa-2b, økes effektiviteten av behandlingen dersom Altevir og Ribavirin brukes sammen.

Ribavirin pris, hvor du kan kjøpe

Prisen på Ribavirin er ganske rimelig for de fleste forbrukere. Pasientene spør ofte hvor mye dette stoffet koster sammenlignet med jevnaldrende, og det viser seg at det er ganske billig. Pris Ribavirin tabletter og kapsler på 30 stk per pakning i gjennomsnitt ca 200-250 rubler. Dette stoffet er produsert av innenlandske produsenter, så det er lett å kjøpe medisin i en egnet form for utgivelse i Moskva.

Anmeldelser: Ribavirin

  • Verteks, Russland
  • Utløpsdato: til 01.06.2020
  • Kanonpharma, Russland
  • Utløpsdato: til 01/01/2022
  • Verteks, Russland
  • Utløpsdato: til 01.02.2020
  • Kanonfarma
  • Utløpsdato: til 09/01/2019
  • Nordstjernen, Russland
  • Utløpsdato: til 01.02.2020
  • Kanonpharma, Russland
  • Utløpsdato: til 09/01/2021
  • North Star
  • Utløpsdato: til 08/01/2020

Kundeanmeldelser av Ribavirin

Velkommen! For 2 år siden ble jeg diagnostisert med kronisk hepatitt C, genotype 3a. Har overlevert alle nødvendige tester for å starte behandling (ultralyd, biokjemisk, kvant, Genotype, etc.). Deretter ble et kombinert antiviralt behandlingsregime opprettet ved bruk av heptrong og ribavirin. En måned senere gikk aktiviteten til AlAT, AsAT, alkalisk fosfatase ned. Viralbelastningen begynte å synke i løpet av hele 6 måneders behandling. Behandlingen tok 6 måneder. I dag er blodprøven for RNA i hepatitt C-viruset negativt.

Ribavirin lipint er mye mer praktisk å ta, spesielt for folk som meg. Jeg kan ikke svelge kapslene, de sitter fast i meg, og deretter suspenderer, drikker og drikker det. Det syntes også at jeg var mindre syk når jeg drakk ribavirin lipint og forresten det var et halvt år. Derfor, i resepsjonen med legen din, vil jeg be om et kurs av lipinta, i stedet for det vanlige ribavirinet.

Det er en verdig medisin og prisen er god. Min venn kom inn i stadiet av hepatitt c. Lange tester ved legen, prosedyrer og ta Ribavirin, unngå dårlige konsekvenser

Jeg hadde kronisk hepatitt C, ble kurert. Forsøkt mange stoffer, ble behandlet på sykehuset. Så kom ribavirin-lipint. Miraket skjedde selvfølgelig ikke, for en uke helbredet det ikke. Men etter et halvt år med bruk, gjennomgikk hun en full undersøkelse, kronisk hepatitt trakk seg tilbake. Jeg tok Ribavirin i ytterligere 4 måneder som foreskrevet av en lege. Svært takknemlig for produsentene av dette stoffet.

Kjæresten min trakk hypotitt C, identifiserte den nesten umiddelbart. Legen foreskrev hennes ribavirin lipint. Behandlingen varte i 10 måneder, ble fullstendig helbredet, takk Gud, det kom ikke til scenen for kronisk hepatitt. Prisen er absolutt ikke billig, men jeg føler meg ikke lei meg for helsen og tar hensyn til effekten av stoffet

Monoterapi med ribavirin Når behandling av kronisk hepatitt C ikke er effektiv, bare i kombinasjon med interferon (avhengig av dine økonomiske ressurser og utnevnelsen av legen din). Min mann og jeg I HTP i 5 måneder, forble 1 måned. Hepatitt C 2 genotype. Minus etter 4 ukers behandling. Bivirkningene av medisiner er forferdelig, selvfølgelig, men du kan tåle det. All helse.

Jeg har forbedret mine tester, jeg lider av kronisk hepatitt i flere år, og sykdommen forsvinner ikke hvor som helst, Ribaverin lindrer symptomene, men helbreder ikke til slutten, tok 4 uker på rad, forårsaket helvetehodepine, men behandlingen gikk ikke forgjeves - Uh, alt er bra.

Hepatitt C ble behandlet med ribavirin bare i kapsler, startet fra en tablettform, men mageproblemer startet - smerter dukket opp, det var konstant tørrhet i munnen, som om det ikke hadde drukket vann dagen, sa legen at fordøyelsessystemet var verre, foreslo er bedre Analysene viste et negativt resultat.

Disse tabletter ble brukt til å behandle alvorlig hepatitt C hos en bror. Legemidlet er veldig veldig bra, har en høy antiviral effekt. Av bivirkningene ble det kun observert liten diaré.

Ribavirin - bruksanvisning, analoger, anmeldelser og former for utgivelse (kapsler og tabletter 200 mg) av legemidlet for kombinert behandling av kronisk hepatitt C i kombinasjon med interferon alfa hos voksne, barn og under graviditet

I denne artikkelen kan du lese instruksjonene for bruk av legemidlet Ribavirin. Presentert gjennomgang av besøkende til nettstedet - forbrukere av dette legemidlet, samt meninger fra leger av spesialister på bruk av Ribavirin i deres praksis. En stor forespørsel om å legge til din tilbakemelding på stoffet mer aktivt: Medisinen hjalp eller hjalp ikke med å bli kvitt sykdommen, hvilke komplikasjoner og bivirkninger ble observert, som kanskje ikke er oppgitt av produsenten i notatet. Analoger av ribavirin i nærvær av tilgjengelige strukturelle analoger. Bruk til kombinert behandling av kronisk hepatitt C i kombinasjon med interferon alfa hos voksne, barn, samt under graviditet og amming.

Ribavirin er et antiviralt middel. Det går raskt inn i celler og virker i celler som er infisert med et virus. Intracellulært ribavirin blir enkelt fosforylert av adenosinkinase til mono-, di- og trifosfatmetabolitter. Ribavirintrifosfat er en sterk konkurransedyktig inhibitor av inosinmonofosfatdehydrogenase, influensavirus-RNA-polymerase og guanylyl transferase messenger-RNA, sistnevnte manifesteres ved inhibering av messenger-RNA-beleggingsprosessen. Disse varierte effektene fører til en signifikant reduksjon av mengden intracellulær guanosintrifosfat, samt undertrykkelse av syntesen av viralt RNA og protein. Ribavirin hemmer replikasjonen av nye virioner, som reduserer viral belastning, selektivt hemmer syntesen av viralt RNA, uten å undertrykke syntesen av RNA i normalt fungerende celler.

Det er mest aktivt mot DNA-virus - respiratorisk syncytialvirus, Herpes simplex-virus type 1 og 2 (herpes simplex), adenovirus, CMV, koppevirus, Mareks sykdom; RNA virus - influensavirus A, B, paramyxovira (parainfluenza, kusma, Newcastle sykdom), reovirus, arenaviruses (Lassa feber-virus, Boliviansk hemoragisk feber), bunyaviruses (dal febervirus Rift, Krim-Congo hemoragisk feber-virus), hantaviruses (hemorragisk febervirus med nyre- eller lungesyndrom) paramyxovirus, onkogene RNA-virus.

Ved behandling av hemorragisk feber med nyresyndrom reduseres sykdommens sværhet, reduserer varigheten av symptomer (feber, oliguri, smerte i lumbalområdet, mage, hodepine), forbedrer laboratorieindikatorer for nyrefunksjon, reduserer risikoen for hemorragiske komplikasjoner og uønsket utfall av sykdommen.

DNA-virus er ufølsomme for ribavirin - Varicella zoster, pseudo-rabies-virus, kofferter; RNA-virus - enterovirus, rhinovirus, encefalittvirus fra Semliki-skogen.

struktur

Ribavirin + hjelpestoffer.

farmakokinetikk

Etter oral administrering absorberes ribavirin lett og nesten fullstendig fra mage-tarmkanalen. Absolutt biotilgjengelighet er ca. 45-65%, som tilsynelatende er assosiert med metabolisme under "første pasient" gjennom leveren. Ribavirin binder seg ikke til plasmaproteiner. Ribavirin metaboliseres ved reversibel fosforylering og ved spaltning, deribosylering og amidhydrolys for å danne en triazolkarboksylmetabolitt. Utskillelse av ribavirin fra kroppen er sakte. Ribavirin og dets metabolitter - triazolkarboksamid og triazolkarboksylsyre - utskilles i urinen. Bare ca 10% av dosen utskilles i avføringen.

Etter inntak av en enkelt dose av legemidlet, sammen med høyverdig mat økte biotilgjengeligheten av ribavirin (Cmax og AUC økte med 70%). Tilsynelatende skyldes dette en nedgang i ribavirintransporten eller til en endring i pH i mageinnholdet. Betydningen av dette fenomenet for klinikken er ikke definert. Likevel, for å oppnå maksimal konsentrasjon av ribavirin i blodplasmaet, anbefales det å ta stoffet med mat.

vitnesbyrd

Som en del av kombinationsbehandling med interferon alfa-2b:

  • tilbakefall av kronisk hepatitt C hos pasienter over 18 år, tidligere behandlet med interferon alfa med langvarig effekt (normalisering av ALT ved slutten av behandlingsforløpet);
  • kronisk hepatitt C, bekreftet histologisk, tidligere ubehandlet, uten tegn på dekompensasjon av leverfunksjon, med økt ALT, seropositivitet mot RNA-hepatitt C-viruset, i nærvær av fibrose eller uttalt inflammatorisk aktivitet.

Ved innånding: Inpatientbehandling av spedbarn og småbarn som lider av alvorlige nedre luftveisinfeksjoner forårsaket av respiratorisk syncytialvirus.

Skjema for utgivelse

Tabletter 200 mg.

Instruksjoner for bruk og dosering

Legemidlet tas oralt i en dose på 1-1,2 g per dag, delt inn i 2 doser (morgen og kveld). Dosen avhenger av pasientens kroppsvekt. Med en kroppsvekt på 75 kg og under, foreskrives legemidlet i en daglig dose på 1 g i 2 doser: 2 kapsler på 200 mg i morgen og 3 kapsler på 200 mg om kvelden; med en kroppsvekt over 75 kg, er den daglige dosen 1,2 g i 2 doser: 3 kapsler på 200 mg i morgen og 3 kapsler på 200 mg om kvelden.

Behandlingsvarigheten avhenger av sykdomsforløpet.

Den anbefalte behandlingsvarigheten for pasienter med tilbakefall av sykdommen etter tidligere behandling er 6 måneder, og hos ubehandlede pasienter minst 24 uker. I sistnevnte tilfelle bør behandlingen forlenges i ytterligere 24 uker (opptil totalt 48 uker) til pasienter med genotype 1-virus, som hadde en høy konsentrasjon av RNA-hepatitt C-virus i blodet før behandling startet, og ved slutten av de første 24 ukers behandling ble RNA-viruset hepatitt C ble oppdaget.

Bivirkninger

  • reduksjon i hemoglobin på grunn av hemolyse;
  • mulig utseende av mild anemi, leukopeni, granulocytopeni, trombocytopeni;
  • mulig brudd på skjoldbruskfunksjonen (endring i innholdet i TSH);
  • hudutslett;
  • elveblest;
  • angioødem;
  • bronkospasme;
  • anafylaksi;
  • hypotensjon;
  • endring i laboratorieparametere.

Kontra

  • alvorlig hjertesykdom (inkludert former ustabile og resistente mot terapi) i perioden opp til 6 måneder før starten av behandlingen med Ribavirin;
  • sykdommer i skjoldbruskkjertelen som er resistente mot terapi;
  • hemoglobinopatier (inkludert thalassemi, seglcelleanemi);
  • kronisk nyresvikt (CC mindre enn 50 ml / min), alvorlig depresjon, selvmordstanker eller forsøksmord (inkludert en historie);
  • alvorlig leverdysfunksjon eller dekompensert levercirrhose;
  • autoimmune sykdommer (inkludert autoimmun hepatitt);
  • graviditet;
  • amming periode;
  • Overfølsomhet overfor ribavirin og andre komponenter i legemidlet.

Bruk under graviditet og amming

Bruk av legemidlet Ribavirin under graviditet og amming (amming) er kontraindisert.

Behandling med ribavirin bør ikke påbegynnes før et negativt graviditetstest er oppnådd, noe som bør utføres umiddelbart før du begynner å bruke legemidlet.

Syke kvinner i fertil alder som tar Ribavirin, samt deres seksuelle partnere, bør bruke effektive prevensjonsmetoder under behandling og i minst 4 måneder etter opphør.

Månedlig i denne perioden er det nødvendig å gjennomføre graviditetstester. Dersom graviditet oppstår under behandling eller innen 4 måneder etter avslutning, skal pasienten informeres om den signifikante risikoen for teratogene effekter av ribavirin på fosteret.

Syke menn og deres partnere - kvinner i fertil alder bør også bruke pålitelige prevensjonsmetoder. Ribavirin akkumuleres intracellulært og elimineres fra kroppen veldig sakte. For å utelukke mulige teratogene virkninger av ribavirin, må hver av partnerne bruke et effektivt prevensjonsmiddel under behandlingen, samt minst 7 måneder etter avslutningen. Menn bør bruke kondom for å minimere risikoen for at ribavirin kommer inn i skjeden.

Det er ikke kjent om noen komponent av ribavirin utskilles i morsmelk.

På grunn av den høye risikoen for bivirkninger av ribavirin på barnet, bør amming avbrytes før bruk av legemidlet.

I eksperimentelle dyreforsøk har ribavirin vist seg å ha embryotoksiske og teratogene effekter ved doser som er betydelig lavere enn de som anbefales for klinisk bruk. I dyr forårsaket ribavirin endringer i sæd i doser lavere enn terapeutisk.

Bruk til barn

Sikkerheten og effekten av stoffet i behandling av barn og ungdom er ikke fastslått. Derfor er bruk av pasienter under 18 år ikke anbefalt.

Spesielle instruksjoner

Sikkerheten og effekten av kombinasjonsbehandling er kun studert med ribavirin med interferon alfa-2b.

Med forsiktighet, etter passende undersøkelse og kun under tilsyn av en kardiolog, skal Ribavirin bli foreskrevet til pasienter med hjertesykdom siden anemi som oppstår mens du tar stoffet (en reduksjon i hemoglobin til under 10 g / dl ble observert hos 14% av pasientene som fikk ribavirin under kliniske studier) kan føre til forverring av hjertesvikt og / eller forverring av symptomene på sykdommen. Hvis symptomer på forverring av kardiovaskulærsystemet oppstår, bør behandlingen avbrytes.

Ribavirin skal brukes med forsiktighet hos pasienter med alvorlige lungesykdommer (spesielt kronisk obstruktiv lungesykdom), diabetes mellitus med ketoacidose og blødningsforstyrrelser (inkludert tromboflebit og lungeemboli), med alvorlig myelodepression.

Ved allergiske reaksjoner (urticaria, angioødem, bronkospasme, anafylaksi) bør ribavirin straks avbrytes og adekvat behandling gis. Forløpende hudutslett er ikke en grunn til å forstyrre behandlingen.

Siden nyrefunksjonens funksjonelle kapasitet kan reduseres med alderen, er det nødvendig å undersøke funksjonen hos eldre pasienter før bruk av Ribavirin.

Kontroll av laboratorieparametere

Laboratorieundersøkelser (klinisk blodanalyse med telling av leukocytformel og blodplateantal, elektrolytanalyse, bestemmelse av serumkreatinin, leverfunksjonstester) bør utføres før behandling påbegynnes, så i 2. og 4. uke i behandlingen, og deretter regelmessig, etter behov.

I tilfelle alvorlige bivirkninger eller abnormiteter i laboratorieindikatorene under bruk av legemidlet, bør du justere dosen eller slutte å ta legemidlet til bivirkningene opphører.

Innflytelse på evnen til å kjøre biltransport og kontrollmekanismer

Personer som opplever trøtthet, døsighet eller desorientering under behandling med Ribavirin, bør nekte å utføre arbeid som krever økt oppmerksomhet og raskhet av psykomotoriske reaksjoner (inkludert kjøring av bil, kontrollerende mekanismer).

Drug interaksjon

Ved samtidig administrering av Ribavirin i en dose på 600 mg med et antacidpreparat som inneholder magnesium- og aluminium- eller simetikon-forbindelser, reduseres AUC med 14%.

Ved samtidig bruk av ribavirin og interferon alfa-2b ble det ikke påvist noen medikamentinteraksjon.

Ribavirin hemmer fosforyleringen av zidovudin og stavudin. Den kliniske signifikansen av disse dataene er ikke fullt ut fastslått. Imidlertid foreslår de at samtidig bruk av ribavirin med zidovudin eller stavudin kan føre til økning i plasma-RNA-HIV-konsentrasjon. Derfor anbefales nøye overvåking av plasma-RNA-HIV-konsentrasjon hos pasienter som behandles med ribavirin i kombinasjon med ett av disse to stoffene. Med økende plasma-plasma-RNA-HIV-nivåer bør bruk av ribavirin i kombinasjon med revers transkriptasehemmere vurderes.

Det er ikke noe bevis på at ribavirin interagerer med revers-transkriptasehemmere eller ikke-nukleosidhemmere eller proteasehemmere. Derfor kan ribavirin foreskrives sammen med de angitte midler for behandling av pasienter med kombinert HIV-infeksjon og viral hepatitt C.

Muligheten for narkotikainteraksjoner eller andre interaksjoner med ribavirin kan vare opptil 2 måneder etter at behandlingen er avsluttet på grunn av forsinket eliminering.

Analoger av legemidlet Ribavirin

Strukturelle analoger av det aktive stoffet:

  • Arviron;
  • Vero Ribavirin;
  • virazole;
  • Devirs;
  • Rebetol;
  • Ribavin;
  • Meduns Ribavirin;
  • Ribavirin Lipint;
  • Ribavirin SZ;
  • Ribavirin FPO;
  • ribamidil;
  • Ribapeg;
  • Trivorin.

Analoger for farmakologisk gruppe (antivirale midler):

  • Avonex;
  • Ageneraza;
  • alloferon;
  • Algeron;
  • alguire;
  • Altevir;
  • ALFARON;
  • Alfaferon;
  • Amiksin;
  • Anaferon;
  • Anaferon barn;
  • Baraklyud;
  • Valcyte;
  • Videx;
  • Viktrelis;
  • Viramune;
  • Viracept;
  • Viread;
  • Virokomb;
  • virola;
  • viferon;
  • Vudistav;
  • Vellferon;
  • Genfakson;
  • Genferon;
  • GEPON;
  • Gerpferon;
  • Giaferon;
  • hiporamin;
  • Groprinosin;
  • Devirs;
  • didanosin;
  • zidovudin;
  • izoprinozin;
  • Ingavirin;
  • interal;
  • Interferon alfa 2 human rekombinant;
  • Interferon gamma human rekombinant;
  • Intron A;
  • Inferon;
  • Kagocel;
  • Lavomax;
  • lamivudin;
  • Lokferon;
  • Midantan;
  • nevirapin;
  • Norvir;
  • Realdiron;
  • IFN;
  • Relenza;
  • rimantadine;
  • riluzol;
  • rimantadine;
  • ritonavir;
  • Roferon A;
  • stavudin;
  • tenofovir;
  • tilorona;
  • Timazid;
  • Trizivir;
  • Fladeks;
  • HIVID;
  • Eberon alpha;
  • Ekstavia;
  • Erazaban;
  • Efavirenz.